4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν γυρίσεις σεξουαλική σκηνή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν γυρίσεις σεξουαλική σκηνή

Inside Cinema | 7-4-2015 |

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας της “Appropriate Behavior”, η σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια,  Desiree Akhavan μαζί με τον βοηθό της Chris Teague, έπρεπε να γυρίσουν κάποιες δύσκολες ερωτικά σκηνές.

Τώρα λοιπόν παίρνουν αυτή τους την εμπειρία, και μέσω του Indiewire  θέλουν να μεταφέρουν τη γνώση τους σε όλους εσάς, που θέλετε να καθίσετε στην καρέκλα του σκηνοθέτη και να γυρίσετε τις δικές σας σκηνές έρωτα. Σε οποιοδήποτε είδος. Πονηρούληδες….

article-0-0C0C6B8500000578-388_634x475

1. Να είσαι γεμάτος σεβασμό για τους ηθοποιούς σου. 

Επικρατεί η άποψη ότι οι ηθοποιοί επειδή αγαπούν τη δουλειά τους, μπορούν να κάνουν ο,τι τους ζητηθεί. Στην πραγματικότητα, η δύναμη ενός ηθοποιού φαίνεται από την προθυμία του να ανοιχτεί, και να παραδοθεί στη στιγμή. Η προθυμία ενός ηθοποιού να είναι ευάλωτος μπροστά στην κάμερα είναι ουσιώδης για μία καλή ερμηνεία, και σαν καλοί συνεργάτες πρέπει να είστε υποστηρικτικοί για αυτό με όποιον τρόπο μπορείτε. Κάθε ηθοποιός είναι διαφορετικός. Κάποιοι είναι άνετοι, κάποιοι άλλοι νευρικοί. Κάποιοι είναι άνετα να είναι νευρικοί.

2. Να είσαι ευθύς και συγκεκριμένος με αυτό που θες στη σκηνή. 

Οι σεξουαλικές σκηνής έχουν ακόμα μία δυσκολία. Συγκεκριμένα μέρη του σώματος ή ρούχα δεν πρέπει να εμφανίζονται στην κάμερα. Την ίδια στιγμή που εσύ σαν δημιουργός επεμβαίνεις, κάποιες φορές και άβολα, για να ρυθμίσεις κάθε στάση και θέση στη σκηνή, οι ηθοποιοί σου συχνά το προτιμούν. Πρώτον, γιατί αρέσκονται στο να ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Μέρος του φόβου και του άγχους είναι η άγνοια κινήσεων. Με το να περιγράφεις ακριβώς τι θες, όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Δεύτερον, το να εξηγείς τι ακριβώς θες οδηγεί τους ηθοποιούς σου στο να αισθάνονται ακόμα πιο άνετα.

sex-scene

3. Να συμπεριφέρεσαι σαν επαγγελματίας. 

Δεν πρέπει να γεμίζεις με άγχος τους ηθοποιούς σου. Αν αντιμετωπίσεις την όλη κατάσταση, με επαγγελματισμό, τότε και οι γύρω σου θα συμπεριφερθούν ανάλογα. Αν για παράδειγμα στην περιγραφή μία σκηνής, γελάσεις ή καταλάβουν οι ηθοποιοί σου ότι αισθάνεσαι άβολα, αυτό θα περάσει και τότε δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί σοβαρά η όλη κατάσταση. Αντίθετα, αν η συμπεριφορά σου είναι επαγγελματική, το ίδιο θα δεχτείς.

4. Να μην αφήσεις το set να καταρρεύσει μετά από μερικές λήψεις. 

Συνήθως μετά από κάποιες λήψεις τα πράγματα γίνονται λίγο πιο άνετα. Πράγμα όχι απαραίτητα κακό. Σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι με μία τέτοια σκηνή έχουν ξεπεράσει το αρχικό άβολο στάδιο. Πράγμα το οποίο όμως μπορεί να είναι και κάτι πολύ κακό, με αποτέλεσμα να χαθεί η εστίαση της σκηνής.

Blue-is-Warmest-Color-Sex-Scene