Το Hollywood, εναντίον των Dolce & Gabbana - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Hollywood, εναντίον των Dolce & Gabbana

Ειδήσεις | 21-3-2015 |

O κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός, Ryan Murphy αποφάσισε να πάρει θέση, σχετικά με τα αμφιλεγόμενα σχόλια των μεγαθηρίων της μόδας, Domenico Dolce και Stefano Gabbana σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από gay ζευγάρια και την εξωσωματική γονιμοποίηση. Υπόσχεται να μην ξαναγοράσει ρούχα του οίκου “Dolce & Gabbana” είτε για προσωπική του χρήση, είτε για τις επόμενες παραγωγές του, και προτείνει στους υπόλοιπους Hollywood-ιανούς αγοραστές να κάνουν το ίδιο.

Σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter, ο Murphy, δημιουργός των American Horror Story και Glee,  αλλά και σκηνοθέτης της τηλεταινίας του HBO, The Normal Heart, ο οποίος έχει δύο παιδιά με τον σύζυγό του David Miller, υποστηρίζει ότι είναι εξοργισμένος από τις δηλώσεις των σχεδιαστών, και ότι θα πάρει μέρος στο μποϊκοτάζ της φίρμας, όπως ακριβώς και με την περίπτωση του Beverly Hills Hotel, εξαιτίας αντίστοιχων δηλώσεων του ιδιοκτήτη, Σουλτάνου του Μπρουνέι.

“Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους gay,” δηλώνει ο Murphy. “Γνωρίζω 10 γυναίκες στη ζωή μου, που κυοφόρησαν με εξωσωματική. Πρόκειται για ένα επιστημονικό επίτευγμα που βοηθά οικογένειες να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Να ισχυρίζονται ότι οι επιλογές τους σαν γυναίκες, δεν είναι αποδεκτές, δε νομίζω να τις οδηγήσουν στην αγορά των ρούχων τους σύντομα.

Ο Murphy επίσης προβλέπει ότι τα σχόλια θα έχουν αντίκτυπο και στους gay που στήριζαν τον οίκο: “Είναι αλαζονικό από πλευράς τους να μιλούν με τόση κακία. Είναι παλιομοδίτικα σχόλια. Υπάρχουν πλέον πολλών ειδών οικογένειες.” 

Τι δήλωσαν όμως εκείνοι σε πρώτη φάση;

Στο ιταλικό περιοδικό Panorama, οι Dolce και Gabbana, δήλωσαν πολλά και αμφιλεγόμενα σχόλια σχετικά με τις μη-παραδοσιακές οικογένειες. Ο Dolce δήλωσε πως τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με εξωσωματική είναι “συνθετικά μωρά” από “ενοικιαζόμενες μήτρες“, και ότι “η μόνη οικογένεια είναι η παραδοσιακή. Η ζωή έχει μία φυσική ροή, και ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να αλλάζουν. Ένα από αυτά είναι η οικογένεια.” 

Τα σχόλια δέχτηκαν την άμεση απάντηση του Elton John, ο οποίος έχει 2 παιδιά με τον σύζυγό του, David Furnish. Ο John ξεκίνησε μέσω Twitter καμπάνια μποϊκοτάζ του οίκου μόδας, για να δεχτεί την συμπαράσταση και του Ricky Martin. Όλο αυτό την προηγούμενη Κυριακή. Την Δευτέρα το θέμα είχε ήδη γιγαντωθεί.

Ο Murphy ισχυρίζεται ότι θα προτρέψει κι άλλους στο Hollywood να στηρίξουν το μποϊκοτάζ, με το να πετάξουν όσα ρούχα του οίκου βρίσκονται ήδη στις γκαρνταρόμπες τους. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Επικαλέστηκε και μία δήλωση του Gabbana από το 2006, όπου είχε δηλώσει:”Το όνειρό μου είναι να κάνω παιδί. Θέλω το δικό μου, βιολογικό παιδί, τον καρπό του σπέρματός μου, το οποίο θα συλληφθεί με τεχνητή γονιμοποίηση, επειδή δεν μου είναι λογικό να κάνω έρωτα με μία γυναίκα που δεν αγαπώ.”

Είναι υποκριτής,” συνεχίζει ο Murphy στο THR. “Και να πουλάει την εικόνα της οικογένειες στις διαφημίσεις του, αυτό κι αν είναι υποκριτικό. Είναι δικαίωμά τους, να λένε ό,τι θέλουν, και είναι δικαίωμά μου να μην χρησιμοποιήσω τα ρούχα τους σε καμία από τις δουλειές μου.”

Διαβάστε περισσότερα για: , ,