Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Pristina ακυρώνεται με εντολή της κυβέρνησης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Pristina ακυρώνεται με εντολή της κυβέρνησης

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 27-3-2015 |

Ύστερα από έξι χρόνια συνεργασίας και παρουσίασης εκδηλώσεων, οι διοργανωτές αναγκάζονται να ακυρώσουν το Φεστιβάλ που ήταν ακόμα υπό εξέλιξη.

Μετά την εκλογή νέου προέδρου, η κυβέρνηση του Κοσόβου αποφάσισε να σταματήσει την χρηματοδότηση του Φεστιβάλ που βρισκόταν στο 78%.

Το Φεστιβάλ θα διαρκούσε μεταξύ 25 Απριλίου – 2 Μαίου 2015 και είχε ετοιμάσει μεταξύ άλλων, το βραβείο «The Best Award», συμπαραγωγή ενοτήτων με τον PriForum και μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, όπως workshops, masterclasses, τοπικά θέματα και ένα LGBT πανό “Let It Be”, το οποίο τελευταίο συστατικό θεωρούν πως ήταν και η αφορμή για την ακύρωση των εκδηλώσεων.

1215103_PriFest-in-Exile-logo

Προηγούμενοι παρουσιαστές ήταν: Vanessa Redgrave, Stephen Frears, Samuel Maoz, Danis Tanovic, Eva Orner, Jasmila Zbanic και Joshua Marston.

Ενώ σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις των διοργανωτών για την εκδήλωση:

«Αυτό το γεγονός μας δείχνει δυστυχώς ότι ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος δεν συμμερίζεται την αναγκαιότητα του ρόλου ενός διεθυνούς φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως το PriFest, που τελεί έναν ιδιαίτερο ρόλο στην βιομηχανία της έβδομης τέχνης, όπως επίσης και άλλα σημαντικά θεάματα που ενσωματώνονται στο Κόσοβο και είναι σημαντικά για την πολιτισμική κουλτούρα της νεαρής χώρας, όπως το Κόσοβο.»

Μετά από αυτή την απόφαση, οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν την εκδήλωση στα Τίρανα τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , ,