Πρώτη φωτογραφία από το "The free state of Jones" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρώτη φωτογραφία από το “The free state of Jones”

Ειδήσεις | 10-3-2015 |

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία από την νέα ταινία του Matthew McConaughey με τίτλο The free state of Jones. Ο πρωταγωνιστής εμφανίζεται μουντζουρωμένος και προσεκτικός μέσα στο πεδίο μιας μάχης. Η σκηνοθεσία είναι του Gary Ross. Ένα δράμα για τον εμφύλιο πόλεμο όπου ο Matthew υποδύεται τον Newton Knight ο οποίος ηγείται των κατοίκων μιας κοινότητας στον Μισισίπι που προσπαθεί να αποσχιστεί από την Συνομοσπονδία. Τον ηθοποιό πλαισιώνουν επίσης οι Gugu Mbatha-Raw, Keri Russell και Mahershala Ali.

Η ιστορία προσφέρει περισσότερα από την απόσχιση. Ο Knight είναι παντρεμένος με μια πρώην σκλάβα και μέσα από αυτή την σχέση έγινε ιδιαίτερο μέλος της κοινότητας καθώς ήταν αρκετά ασυνήθιστο στις νότιες πολιτείες για την εποχή εκείνη.Υπάρχουν διαφορετικές εκφάνσεις του χαρακτήρα του Knight, είτε ως ήρωας είτε ως παράνομος όπως και επαναστάτης αφού ξεσπάει βίαια απέναντι στην Συνομοσπονδία.

Μια χούφτα βιβλία έχουν γραφτεί για την ζωή του Knight και όλα δείχνουν διαφορετικές πλευρές. Τα πιο πρόσφατα αμφισβητούν ευθέως εάν και πόσο αποτελεσματική ήταν η εξέγερση της κοινότητας Jones. Δεν είναι ακριβώς γνωστό πως θα συσχετιστεί η ταινία με την όλη ιστορία αλλά λόγω των πρωταγωνιστών είναι το πιο πιθανό να τον εξωραΐσουν. Η ταινία είναι στην παραγωγή τώρα στην Νέα Ορλεάνη και θα βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2016.

Σύνοψη: Κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, η Ανεξάρτητη Πολιτεία του Jones είναι το σκηνικό μιας προκλητικής ιστορίας ενός αγρότη του Αμερικάνικου Νότου ονόματι Newt Knight και της εξωπραγματικής οπλισμένης εξέγερσης απέναντι στην Συνομοσπονδία. Συμμαχώντας με άλλους αγρότες και με την βοήθεια των τοπικών σκλάβων, ο Knight άρχισε μια αντίσταση που οδήγησε την Κομητεία του Jones να αποσχιστεί από την Συνομοσπονδία και να εδραιωθεί ως ανεξάρτητη πολιτεία Jones. Ο γάμος του Knight με μια σκλάβα, την Rachel, και την συνεπακόλουθη δημιουργία μιας μίξης κοινωνικής η οποία ήταν μοναδική στον μεταπολεμικό Νότο και έδινε δύναμη. Ο Knight συνέχισε τον αγώνα του ως την Συνταγματική Αναθεώρηση χαρακτηρίζοντας τον κυρίως από την μαχητική και αμφιλεγόμενη προκλητικότητα του για χρόνια μετά τον Πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα για: