Ποιοι πληρώνονται περισσότερο στο Hollywood, και πόσα παίρνουν; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ποιοι πληρώνονται περισσότερο στο Hollywood, και πόσα παίρνουν;

Αφιερώματα, Ειδήσεις | 31-3-2015 |

Το Hollywood Reporter σε άρθρο του μας έδειξε μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα.

Είναι πλέον γεγονός ότι οι stars δεν αξίζουν όσο άξιζαν. Δεν εννοούμε ποιοτικά, αλλά χρηματικά . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ποσά είναι μικρά. Μία έρευνα που έγινε σε παραγωγούς, πράκτορες, και διευθυντές παραγωγής, σημειώνει ότι τουλάχιστον 6 ηθοποιοί κερδίζουν ανά ταινία τουλάχιστον 20 εκατομμύρια, ποσό που έχουμε να συναντήσουμε από την δεκαετία του 90, με εκπροσώπους των ποσών αυτών ονόματα όπως εκείνα των Kevin CostnerMel Gibson και Tom Cruise. 

Στο club των 20 εκατομμυρίων, συναντάμε Robert Downey Jr.Leonardo DiCaprioSandra BullockAngelina JolieDenzel Washington και Matt Damon,  με αυτό το ποσό να μην είναι το κασέ τους, αλλά το πόσο στο οποίο μπορεί να φτάσει η αμοιβή τους ανάλογα μα την ταινία. Ο Downey έφτασε αυτό το ποσό για τον Iron Man, χωρίς βέβαια να υπολογίζονται τα κέρδη από την συμφωνία του για τα ποσοστά της ταινίας. Ο Damon από την άλλη, μπαίνει στη λίστα, για την επόμενη ταινία του  Bourne,  όπου και για πρώτη φορά θα αμειφθεί με τόσα χρήματα. .

Την κορυφή της λίστας κατέχει ο Leonardo DiCaprio, ο οποίος πληρώθηκε με 25 εκατομμύρια, για το The Wolf of Wall Street,  χρήματα που πήρε πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Βέβαια αυτή η συμφωνία έγινε όταν ο ίδιος πλήρωσε μέρος της παραγωγής.

Μετά την επιτυχία του American Sniper και την τρίτη υποψηφιότητα για Α’ Ανδρικού, ο Bradley Cooper αναμένεται να αυξήσει τις απολαβές του, για πάνω από 15 εκατομμύρια, ποσό για το οποίο αμείφθηκε για το τρίτο  Hangover.

Στην “περιπετειώδη” πτυχή, ο Dwayne Johnson πληρώθηκε για το Hercules,  με 15 εκατομμύρια, ποσό που θα πάρει και για το επερχόμενο San Andreas,  αλλά κατά πολύ μεγαλύτερο από την αμοιβή του για το Furious 7.

Και ένα ευχάριστο, και ταυτόχρονα δυσάρεστο,  νέο σε ό,τι αφορά το girl power της λίστας. 4 γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των γυναικών που πληρώνονται από 15 εκατομμύρια και πάνω. Sandra Bullock, Angelina Jolie, Melissa McCarthy και Jennifer Lawrence. Η Bullock παραμένει στην κορυφή, και κυρίως μετά την συμφωνία που πέτυχε για το Gravity, το οποίο την έκανε 70 εκατομμύρια, καλά διαβάσατε, πλουσιότερη. 20 εκατομμύρια πήρε πριν καν ξεκινήσει γυρίσματα, και τα υπόλοιπα ήρθαν από τα ποσοστά επί των εισπράξεων. Και να σκεφτεί κανείς ότι για το The Heat είχε πληρωθεί μόλις 10. Η McCarthy φτάνει αυτό το ποσό μόνο για πρωταγωνιστικούς ρόλους. Από την άλλη, η Jolie πήρε 15 εκατομμύρια για το Maleficent, με πηγές να αναφέρουν ότι θα πάρει 20, για το sequel, ποσό που έχει κερδίσει μία ακόμα φορά στο παρελθόν για το Salt.  Η  Lawrence κέρδισε 10 εκατομμύρια από το The Hunger Games: Catching Fire, και πηγές αναφέρουν ότι θα είναι μεγαλύτερο το ποσό που θα πάρει για την επόμενη ταινία του David O. Russell,  Joy.

Υπάρχουν όμως λίγες, αλλά σημαντικές, αλλαγές από την χρυσή εποχή των αμοιβών του Hollywood.

Παλιότερα η πιο συνηθισμένη συμφωνία, ήταν ότι ο πρωταγωνιστής θα έχει κέρδη που θα ανέρχονται στο 20% των συνολικών κερδών της ταινίας, από το πρώτο εισιτήριο. Πλέον αυτό υφίσταται αν και εφόσον η εταιρεία παραγωγής “βγάλει” τα λεφτά της, από την παραγωγή και το marketing της ταινίας.

Οι περισσότεροι από τους “μεγάλους” star, παίρνουν πολύ λιγότερα μπροστά, ειδικά όταν μιλάμε για ταινίες που δεν αφορούν franchises. Παράδειγμα, ο Brad Pitt, όπως αναφέρουν παραγωγοί, θα αμειφθεί με μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων για την επόμενη ταινία του, σε σκηνοθεσία Robert Zemeckis. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν ένας ηθοποιός μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα συμμετέχει σε περισσότερες από μία ταινίες, μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσό.

Πάντως μία φορά, φτωχούς δεν θα τους πεις.

Alist-Salaries

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,