Ο πρώτος χαρακτήρας LGBT για το Star Wars είναι γεγονός - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο πρώτος χαρακτήρας LGBT για το Star Wars είναι γεγονός

Ειδήσεις | 16-3-2015 |

Ο κόσμος του Star Wars είναι τεράστιος και πολυποίκιλος, γεμάτος από χαρακτήρες όλων των μορφών, μεγεθών, χρωμάτων, ικανοτήτων και ηθικών κατευθύνσεων. Τώρα αποκτάει περισσότερη ποικιλία και στο θέμα των σεξουαλικών προσανατολισμών. Το μυθιστόρημα Star Wars: Lord of the Sith, από τον Paul S. Kemp, θα παρουσιάσει τον πρώτο χαρακτήρα LGBT στην επίσημη έκδοση του.

Ο χαρακτήρας θα λέγεται Moff Mors, θα είναι μια αυτοκράτειρα η οποία έχει κάνει πολλά σοβαρά λάθη αλλά είναι απίστευτα ικανή ηγέτης και περνάει το περισσότερο χρόνο της στο να εργάζεται σκληρά προκειμένου να αποτρέψει την απόλυτη καταστροφή. Τυγχάνει επίσης να είναι λεσβία. 

Το να συμπεριληφθεί ο χαρακτήρας αυτός δεν είναι ένα μήνυμα αλλά μια πτυχή της πραγματικότητας. Η συντάκτης Shelly Shapiro αναφέρει: “Δεν είναι κάτι που το επεξεργάζεσαι, απλά είναι κοινή λογική. Υπάρχει απίστευτη ποικιλία, είναι λογικό να υπάρχει και στο Star Wars. Υπάρχουν όλα αυτά τα διαφορετικά είδη και θα ήταν ανόητο να μην αναγνωρίζεις την ποικιλία της σεξουαλικότητας και στους ανθρώπους. Αν υπήρχε κάποιο μήνυμα, θα ήταν απλά ότι ο κόσμος του Star Wars είναι τόσο ποικίλος όσο και η ανθρωπότητα και στην αληθινή ζωή δεν θέλουμε να προσποιούμαστε ότι δεν είναι. Γιατί απλά έτσι είναι το απόλυτα φυσιολογικό. Επίσης, ενώ στην επίσημη έκδοση βιβλίων θα είναι ο πρώτος χαρακτήρας LGBT, στο γενικότερο franchise του Star Wars υπάρχει ήδη ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων από την Mandaloria όποτε δεν είναι τόσο πρωτοποριακό.”

Το ζευγάρι ομοφυλόφιλων από την Mandaloria δημιούργησε η Karen Travis στο μυθιστόρημα Legacy of the Force. Επιπλέον, υπάρχει ένας χαρακτήρας μιας λεσβίας γυναίκας στο βιντεοπαιχνίδι Knights of the Old Republic και στο παιχνίδι ρόλων Star Wars: The Old Republic επιτρέπονται σχέσεις ανάμεσα στο ίδιο φύλο. Σε καμία περίπτωση πάντως αυτά τα παραδείγματα δεν θεωρούνται επίσημα. Άλλωστε, παρόλο την διάδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Γη, στα κινηματογραφικά σύμπαντα επιστημονικής φαντασίας ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Προφανώς, ο χαρακτήρας της Moff Mors είναι το σωστό βήμα για μια πιο ανθρώπινη και πολιτισμένη κατεύθυνση.

Παράλληλα, ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς των χαρακτήρων του νέου Star Wars: The Force Awakens, ήδη μοιάζουν πιο ενδιαφέροντες από τους προκατόχους τους σε φύλο και φυλή. Στο επίσημο trailer βλέπουμε μόνο έναν μαύρο άντρα, μια λευκή γυναίκα και έναν Λατίνο άντρα. Υπάρχει ελπίδα ότι μαζί με την Moff Mors τα σημάδια αλλαγής σ’ ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρυά είναι ήδη εμφανή. Το βιβλίο κυκλοφορεί στις Η.Π.Α. στις 28 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα για: ,