Ο Leonardo DiCaprio γίνεται διχασμένη προσωπικότητα για να πάρει επιτέλους Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Leonardo DiCaprio γίνεται διχασμένη προσωπικότητα για να πάρει επιτέλους Oscar

Ειδήσεις | 1-3-2015 |

Πρόκειται για ένα project που το κυνηγούσε για χρόνια ο DiCaprio και πλέον o Leo είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Ο λόγος για την βιογραφία του Billy Milligan, του πρώτου ανθρώπου στην ιστορία που χρησιμοποίησε στο δικαστήριο σαν υπερασπιστική του γραμμή το γεγονός ότι είναι διχασμένη προσωπικότητα, για την ακρίβεια πολλαπλώς διχασμένη καθώς ο Milligan έχει 24 χαρακτήρες που ζουν στο μυαλό του. Αν λοιπόν ένας ρόλος δεν είναι αρκετός για τον Leo να πάρει Oscar, όπως τόσες φορές προσπάθησε, τι λέτε για 24;

Στην ταινία που θα έχει τίτλο “The Crowder Room”, ο DiCaprio πέρα από τον σχεδόν σίγουρο πρωταγωνιστικό του ρόλο, θα έχει και ρόλο παραγωγού, με την εταιρία του Appian Way να βρίσκεται συμπαραγωγός μαζί με την New Regency, ενώ οι Jason Smilovic και Todd Katzberg έχουν αρχίσει να γράφουν το σενάριο της ταινίας που θα βασίζεται πάνω στο βιβλίο του Daniel Keyes για τον Milligan. H καινούρια προσθήκη στο team είναι ο πρώτος που με την εμπειρία του στα Lucky Number Slevin και την καινούρια ταινία του Todd Phillips  με τίτλο Arms and the Dudes, θεωρείται καλή προσθήκη στο team του σεναρίου.

Η συνεργασία του DiCaprio με την New Regency δεν θα είναι η πρώτη καθώς ο Leo βρίσκεται ήδη στο studio σαν παραγωγός και πρωταγωνιστής του The Revenant, της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Oscar για το Birdman Alejandro G. Inarritu’s.

Δείτε περισσότερα και τις πρώτες φωτογραφίες για το The Revenant του Inarritu με τον DiCaprio.

The Revenant

Η ιστορία του Crowded Room, του Συνωστισμένου Δωματίου δηλαδή πάει πίσω στο 1997, με τον DiCaprio να δηλώνει τότε παραπάνω από θερμός να παίξει τον ρόλο του Milligan. Όμως το project μπήκε στο ψυγείο για πάνω από μία δεκαετία. Προφανώς το Συνωστισμένο Δωμάτιο είναι το μυαλό του πρωταγωνιστή στην ταινία Billy Milligan, o οποίος σύμφωνα με το βιβλίο έχει, όπως είπαμε 24 προσωπικότητες. Ο Milligan έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν την δεκαετία του 70 δικάστηκε στο Οχάιο για ληστεία αλλά και βιασμό τριών γυναικών. Μετά από εξέταση από ψυχιάτρους ο Milligan διαγνώστηκε με το σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας. Αυτή η διάγνωση ήταν εκείνη που θα τον έκανε να απαλλαχτεί από τις κατηγορίες καθώς ισχυρίστηκε ότι κάποια από τις άλλες προσωπικότητές του έκανε τα εγκλήματα, χωρίς εκείνος να έχει ιδέα.

Μία από τις πολλαπλές προσωπικότητες του Milligan είναι και η Adalana, μια λεσβία που πήρε την ευθύνη για τους βιασμούς, ενώ ένας γιουγκοσλάβος κομμουνιστής Ragen ομολόγησε ότι έκανε την ληστεία. Οι προσωπικότητες του Milligan δεν σταματούν εκεί όπως είπαμε, καθώς μετράμε 24, με μία ακόμη κύρια να είναι ο Arthur ένας περίεργος Άγγλος. Σκηνοθέτη δεν έχουμε ακόμη στο project αλλά σε προηγούμενα στάδια της παραγωγής είχε ακουστεί ο James Cameron, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελικά αυτός θα σκηνοθετήσει την ταινία. Πάντως περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τον DiCaprio να παίζει όλους αυτούς τους ρόλους σαν Milligan.