Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος... Το soundtrack της Άγριας Δύσης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος… Το soundtrack της Άγριας Δύσης

Soundtracks | 24-3-2015 |

Soundtrack, score ταινίας… Λίγα λεπτά επεξεργασίας στο μυαλό όπου περνάνε δεκάδες αξιόλογες μουσικά ταινίες μπροστά από τα μάτια μου, αλλά η μπίλια κάθεται στον αμίλητο τύπο με την κάπα που καπνίζει το τσιγάρο του αγέρωχος ενώ τα σπιρούνια του γυαλίζουν κάτω από τον καυτό ήλιο της άγριας Δύσης! Πάμε, λοιπόν, να ταξιδέψουμε μουσικά σε μια μαγική εποχή συντροφιά με τον αξεπέραστο Ennio Morricone, μέσα από την all time classic ταινία του Sergio Leone, Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το κλασικό spaghetti western, μέρος της επικής τριλογίας Dollars Trilogy (Μονομαχία στο Ελ Πάσο, Για μια χούφτα δολλάρια, Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος ) βρίσκει τους Clint Eastwood (καλός), Lee Van Cliff (κακός) και Eli Wallach (άσχημος) να διασταυρώνουν τα…revolver τους κάτω από τη μουσική επένδυση του μοναδικού Ennio Morricone και τη σκηνοθεσία του Sergio Leone.

Ο Clint Eastwood στον ρόλο του ''Καλού''

Ο Clint Eastwood στον ρόλο του ”Καλού”

Το αποτέλεσμα της παραπάνω συνεργασίας; Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και θρυλικά scores που προβλήθηκαν στη μεγάλη οθόνη… Το κομμάτι που ανοίγει την ταινία, σε μια πόλη-φάντασμα της άγριας Δύσης την περίοδο που ο αμερικάνικος εμφύλιος μαινόταν, σε μεταφέρει κατευθείαν στην εποχή που ανθούσαν οι παράνομοι πιστολάδες, οι χρυσοθήρες και οι κυνηγοί επικηρυγμένων. Ο Ιταλός συνθέτης δημιούργησε ένα αριστούργημα, με τα σφυρίγματα, τα ουρλιαχτά των κογιότ και τις ηλεκτρικές κιθάρες να μας δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα και να βάζουν τα western films σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση:


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε ακόμα περισσότερα κλασσικά τραγούδια αλλά και μια διασκευή από τους… Metallica, στο StraightOnMusic.com.

Διαβάστε περισσότερα για: ,