Με 50,000 ο Leonadro DiCaprio έσωσε μία φάλαινα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Με 50,000 ο Leonadro DiCaprio έσωσε μία φάλαινα

Ειδήσεις | 15-3-2015 |

Όχι ο ίδιος. Η εταιρεία του. Και όχι μία πραγματική φάλαινα. Αλλά ένα ντοκιμαντέρ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο οργανισμός ίδρυσης του ηθοποιού, έσωσε το ντοκιμαντέρ του Adrian Grenier, “52: The Search for the Loneliest Whale”, δωρίζοντας $50,000 στην καμπάνια του σκηνοθέτη στο Kickstarter, λίγο πριν εκείνη τελειώσει, και το εγχείρημα μπει στο ντουλάπι.

Το “52: The Search for the Loneliest Whale” είναι ένα ντοκιμαντέρ για την αναζήτηση της, όπως αποκαλείται, “μοναχικότερης φάλαινας στον κόσμο”, και αυτό γιατί ταξιδεύει μόνη της επειδή μπορεί να επικοινωνήσει μόνο στην συχνότητα των 52 Hertz, συχνότητα που δεν μπορεί να εντοπίσει καμία άλλη φάλαινα.

Ο DiCaprio είναι ένας από τους 3,300 χρηματοδότες που υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Grenier για την προστασία των θαλάσσιων ειδών που βρίσκονται στο κατώφλι της εξαφάνισης.

Ο Grenier δήλωσε σχετικά: “Δωρεές σαν αυτή, αξιοποιούν τις προσπάθειές μας, και το ότι μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης αποτελεί τεράστια ψυχική ώθηση για εμένα και την ομάδα μου, με την ελπίδα η ταινία να εκθέσει τις απειλές μόλυνσης για τα είδη σαν την ’52’.”

Η εταιρεία του DiCaprio, Appian Way, είναι πίσω από την παραγωγή του περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ “The 11th Hour”, αλλά και πίσω από το υποψήφιο για Oscar, “Virunga”, το οποίο θα προβληθεί στο Netflix.

Διαβάστε περισσότερα για: