Η Sarah Polley, θα σκηνοθετήσει τη νέα διασκευή του "Little Women" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Sarah Polley, θα σκηνοθετήσει τη νέα διασκευή του “Little Women”

Ειδήσεις | 23-3-2015 |

H Sarah Polley, η ηθοποιός και σκηνοθέτης από τον Καναδά, γνωστή για το υποψήφιο για Oscar, “Away from Her,” και το ντοκιμαντέρ, “Stories We Tell,” φαίνεται να είναι η σκηνοθέτης που θα μας φέρει για ακόμα μία φορά την κλασική νουβέλα “Μικρές Κυρίες” στη μεγάλη οθόνη.

Η Polley, μία από τις καλύτερες νέες δημιουργούς, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Sony, για να διασκευάσει τη νουβέλα της Louisa May Alcott, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα ηγηθεί και του σεναρίου.

Το σχεδόν βιογραφικό βιβλίο της Alcott, επικεντρώνεται σε 4 αδερφές, τις Meg, Jo, Beth, και Amy March, οι οποίες μεγαλώνουν φτωχές στη Νέα Αγγλία του 19ου αιώνα. Οι χαρακτήρες και οι ιστορίες τους, έχουν επηρεαστεί από την οικογενειακή ζωή της συγγραφέως και τις αδερφές της. Η Alcott έχει δηλώσει ότι έγραψε τη νουβέλα αποκλειστικά για τα χρήματα, με τα πρώτα κεφάλαια να χαρακτηρίζονται από την ίδια σαν απόλυτα βαρετά. Κι όμως, η νουβέλα κατάφερε να γίνει κλασική. Μπορεί να επικεντρώνεται στην γυναικεία ματιά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους κριτικούς από τον όλο τον κόσμο, να χαρακτηρίσουν το βιβλίο σαν επιτομή της περιγραφής της ζωής των νέων κοριτσιών και την μετάβασή τους στη ζωή.

Το “Little Women” έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο συνολικά 4 φορές. 2 από αυτές θεωρούνται οι καλύτερες. Η μία από τον Mervyn LeRoy το 1949, ταινία που ήταν νούμερο ένα στο Αμερικανικό box office, και η άλλη της Gillian Armstrong το 1994, με τις Winona Ryder, Kirsten Dunst, Claire Danes και Susan Sarandon, η οποία έλαβε πολύ καλές κριτικές, και κέρδισε 3 υποψηφιότητες για Oscar.

Η νέα version ξεκίνησε σαν project από το 2013, με υπεύθυνη της Amy Pascal, η οποία προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σκάνδαλο της Sony.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,