Η PETA ζητά αλλαγή στο φινάλε του remake του «Ντάμπο το ελεφαντάκι» που ηγείται ο Tim Burton - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η PETA ζητά αλλαγή στο φινάλε του remake του «Ντάμπο το ελεφαντάκι» που ηγείται ο Tim Burton

Ειδήσεις | 21-3-2015 |

Την ζωή του δημοφιλούς «Ντάμπο το ελεφαντάκι», της πασίγνωστης παιδικής ταινίας της Disney, που μας καλωσορίζει στην δραματική πορεία των ζώων στους χώρους αναψυχής για την διασκέδαση των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα στο τσίρκο, επιχειρεί ξανά αυτή τη φορά με remake ο σκηνοθέτης Tim Burton.

Με αφορμή αυτή τη γνωστοποίηση και ειδικά με το δραματικό φινάλε της τότε ταινίας, η φιλοζωική εταιρία Peta (Άνθρωποι για την ηθική αντιμετώπιση των ζώων) ζήτα από τον σκηνοθέτη, να επαναπροσδιορίσει το φινάλε της επερχόμενης ταινίας, το οποίο σε καμία περίπτωση να μην είναι όπως στην προηγούμενη ταινία.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της εταιρίας έστειλαν γράμμα στον Tim Burton, τονίζοντας:

«Ευχόμαστε θερμά η νέα απόδοση του «Dumbo» με το νεαρό ελεφαντάκι και την μητέρα του να έχουν ένα ευτυχισμένο τέλος και να μην καταλήγουν να συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι και κακοποιημένοι υπό το πλαίσιο μιας ψυχαγωγικής βιομηχανίας.»

Άραγε θα επηρεαστεί ο σκηνοθέτης την άποψη της PETA;

Αν σκεφτούμε πάντως πως η Disney αποφάσισε πρόσφατα να απαγορεύει και το κάπνισμα στις μελλοντικές της ταινίες, ίσως και να δούμε το ενδεχόμενο, να υπάρχει ένα διαφορετικό φινάλε στην ιστορία του Ντάμπο.

Από την άλλη μεριά, γνωρίζοντας πως οι ταινίες της Disney, ανέκαθεν έβαζαν στο προσκήνιο θέματα καθημερινότητας, αγάπης, μίσους, αλλοτρίωσης και ελπίδας, μπορούμε να θεωρήσουμε επίσης, πως αν αρχίζουν να αλλάζουν βαθμιαία τα στοιχεία από κάθε ταινία, δεν θα υπάρχει στο μέλλον σενάριο που να μοιάζει στην αρχική ιδέα, δηλαδή εν προκειμένω να δείξει τα πράγματα όπως πραγματικά συμβαίνουν. Το γεγονός πως μια ταινία έχει δραματικό τέλος, δεν σημαίνει πως δεν υπογραμμίζει και δεν τονίζει πως θα μπορούσαν τα γεγονότα να έχουν και διαφορετική – θετική τροπή.

Οι απόψεις σίγουρα διίστανται και εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την γνώμη και την τελική πράξη του ιδίου του Tim Burton.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,