Οι δημιουργοί του The Fault in our Stars ετοιμάζουν την κινηματογραφική προσαρμογή του Looking For Alaska - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι δημιουργοί του The Fault in our Stars ετοιμάζουν την κινηματογραφική προσαρμογή του Looking For Alaska

Ειδήσεις | 7-3-2015 |

Οι σεναριογράφοι των 500 Days of Summer και The Spectacular Now,  Scott Neustadter και Michael H. Weber, σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους το 2014 με τη μεταφορά του επιτυχημένου μυθιστορήματος του John Green, The Fault In Our Stars. Συνέχισαν με μία ακόμα προσαρμογή των βιβλίων του Green, Paper Towns, που θα προβληθεί στις αμερικανικές  κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι. Τώρα, για άλλη μία φορά μαζί οι Neustadter και Weber έχουν υπογράψει για την προσαρμογή του Looking for Alaska, που είναι και το πρώτο μυθιστόρημα του Green, τα δικαιώματα του οποίου έχει στην κατοχή της η Paramount από το 2005.

looking-for-alaska-original-imadkgpkpayznuja

Το Looking for Alaska είναι η ιστορία του Miles Halter, ενός νέου που βαρέθηκε την ασφαλή και βαρετή ζωή του, και έχοντας μία ασυνήθιστη εμμονή στα τελευταία λόγια των διασημοτήτων, θα αφήσει το σπίτι του στη Florida και θα πάει στο οικοτροφείο Culver Creek στην Alabama για να αναζητήσει το ¨Μεγάλο Ίσως” (από τα λόγια του ετοιμοθάνατου ποιητή Francois Rabelais). Εκεί, όπου οι φίλοι του θα του δώσουν το παρατσούκλι Pudge, θα γνωρίσει την Alaska Young, ένα όμορφο, συναρπαστικό αλλά συναισθηματικά ασταθές κορίτσι, που θα τον τραβήξει στον κόσμο της, θα τον παρασύρει στον λαβύρινθό της και θα κλέψει την καρδιά του. Όταν η τραγωδία χτυπά, και ο Miles έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο, ανακαλύπτει την αξία της ζωής και της αγάπης άνευ όρων. Στη συνέχεια τίποτα δεν θα είναι ποτέ το ίδιο.

Ταινίες που απευθύνονται στο νεανικό κοινό, όπως αυτή, με ένα καλό cast και την εγγύηση του ονόματος του Green, σίγουρα θα επιφέρει μεγάλα κέρδη. Αναμένουμε, λοιπόν, το όνομα του σκηνοθέτη, που πιθανόν να είναι ο Josh Boone του Fault in the Stars ή o Jake Schreier του Paper Towns, καθώς οι φήμες που ήθελαν τη Sarah Polley στη σκηνοθετική καρέκλα φαίνεται πως δεν επιβεβαιώνονται, ενώ την παραγωγή της ταινίας θα αναλάβει, όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες η Temple Hill Productions.