Η DC Comics αποσύρει εξώφυλλο της Batgirl, λόγω αντιδράσεων - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η DC Comics αποσύρει εξώφυλλο της Batgirl, λόγω αντιδράσεων

Ειδήσεις | 21-3-2015 |

Εξαιτίας των αντιδράσεων με το εξώφυλλο του  “Batgirl” #41, η DC Comics αποφάσισε να το αποσύρει. Το εξώφυλλο, μία δημιουργία του Rafael Albuquerque, εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σαν ένα από τα 25 εξώφυλλα με θέμα τον Joker Που θα έβγαιναν στη δημοσιότητα μέσα στον Ιούνιο. Ο Albuquerque εμπνεύστηκε από τη διάσημη πια ιστορία των Alan Moore και Brian Bolland από το 1988, “Batman: The Killing Joke.” 

Στην πρωτότυπη ιστορία, η Barbara Gordon/Batgirl πυροβολήθηκε και έμεινε παράλυτη από τον Joker. Υπήρχαν υπόνοιες ακόμη και τότε, ότι το μήνυμα αυτό ήταν διφορούμενο, με την Batgirl να έχει κακοποιηθεί και σεξουαλικά από τον αντι-ήρωα. Το εξώφυλλο του Albuquerque, δείχνει τον Joker να τρομοκρατεί την Batgirl.  

Θεωρήθηκε από πολλούς σαν σκοτεινό και βίαιο, με αποτέλεσμα το hashtag στο Twitter, #changethecover. Ο Albuquerque έσπευσε να προτείνει στην DC Comics να αποσύρει τη δημοσίευση. “Η πρόθεσή μου δεν ήταν να πληγώσω ή να αναστατώσω τον οποιοδήποτεto μέσω της τέχνης μου. Για αυτό το λόγο πρότεινα την απόσυρση του εξωφύλλου, ” δήλωσε στο λογαριασμό του ο καλλιτέχνης.  

Η DC Εntertainment πήρε επίσης θέση: “Άσχετα από το αν άρεσε στους fans ο φόρος τιμής του Rafael Albuquerque, στη γραφική νουβέλα του Alan Moore, “THE KILLING JOKE”, ή αν το βρήκαν  ασυνεπές με την τρέχουσα τονικότητα των βιβλίων της “Batgirl”, απειλές παρενόχλησης και βίας δεν έχουν θέση ούτε στα κόμικ ούτε στην κοινωνία. Υποστηρίζουμε την επιλογή του Rafael, και έτσι η DC δεν θα εκδώσει αυτό το εξώφυλλο.”  

Εμείς πάντως έχουμε μείνει με την απορία: Να χαρακτηρίζεται πολύ σκοτεινό ένα εξώφυλλο από το σύμπαν της DC; Τι να πεις…

dc-comics-pulls-controversial-batgirl-cover

Διαβάστε περισσότερα για: , ,