Η Catwoman είναι αμφιφυλόφιλη και όλοι την επιδοκιμάζουν - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Catwoman είναι αμφιφυλόφιλη και όλοι την επιδοκιμάζουν

Ειδήσεις | 2-3-2015 |

Η Batwoman είναι λεσβία, ο Green Lantern είναι ομοφυλόφιλος και τώρα η Catwoman, η δερμάτινα επενδεδυμένη υπέρ-ηρωίδα της Γκόθαμ, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1940, έχει καταχωρηθεί ως αμφισεξουαλική. Στο νέο τεύχος της DC, Catwoman #39, ο χαρακτήρας της Selina Kyle, γνωστή και ως Catwoman, φιλάει μια άλλη γυναίκα και επιβεβαιώνει την μακρόχρονη φήμη της για την σεξουαλικότητα της.

“Φλέρταρε γύρω από την ιδέα, συχνά πολύ έντονα, για χρόνια. Για μένα, δεν είναι τόσο μια αποκάλυψη όσο μια επιβεβαιώση.” είπε η συγγραφέας της, Genevieve Valentine, στο ιστολόγιο της, προσθέτοντας ότι η Kyle είναι εκ φύσεως αμφισεξουαλική και αυτό δεν είναι κάτι που θα ξεχαστεί σε μια επόμενη πλοκή.

Η τρέχουσα ιστορία της Catwoman βλέπει την Kyle να έχει φορέσει την στολή της για να ηγηθεί μιας εγκληματικής οικογένειας, με ένα νέο χαρακτήρα, την Eiko, να γνωρίζει την ταυτότητα της μασκοφόρου. Η Eiko προειδοποιεί την Kyle ότι: “Ετοιμάζονται να σου κάνουν πόλεμο. Πρόσεχε, σε παρακαλώ”, η Kyle απαντάει “Το ξέρω” και οι δύο τους φιλιούνται. “Ήταν αυτό για μένα ή για την στολή;” ρωτά η Kyle. “Δεν ξέρω” απαντάει η Eiko και αποχωρεί η Kyle με την ατάκα “Αν επιβιώσουμε απ’ όλο αυτό θα ήταν ωραίο να το εξακριβώσουμε” να περιπλανιέται στον αέρα.

catwoman-bisexual-kiss

Η συγγραφέας Genevieve Valentine γράφει στο ιστολόγιο της: “Η Eiko φαίνεται να είναι η κατάλληλη, έξυπνη, περπατημένη, σε παρόμοιο δρόμο στην μυστηριώδη κοιλάδα της Σχεδόν Catwoman, και ξέρει αρκετά για την Selina ώστε η μεταξύ τους ειλικρίνεια έχει μετατραπεί σε κάποιου είδους καταφύγιο γιατί με όλους του άλλους υπάρχει μόνο αυξανόμενη υποκρισία. Ήταν έκπληξη για αυτούς; Δεδομένου των σεξουαλικών τους συμπεριφορών, όχι ιδιαίτερα. Σίγουρα, δεν ήταν έκπληξη για την Selina ότι έλκεται από γυναίκες. Είναι αυτό το συγκεκριμένο φιλί μια έκπληξη; Είναι σίγουρα εκπληκτικό καθώς δεν περιμένεις ότι εν μέσω μιας διένεξης θα συνέβαινε και το ξέρουν και οι δύο”. Ενώ η συγγραφέας υποσχέθηκε ότι η μακρόσυρτη σχέση της Catwoman με τον Batman δεν θα ξεχαστεί, άλλωστε είναι αμφισεξουαλική, η σχέση της με την Eiko θα εξερευνηθεί περισσότερο. Συμπλήρωσε: “Δεν είναι κάτι εφήμερο, μόλις η ανανέωση μου ως τρέχουσα συγγραφέας της Catwoman είχε επικυρωθεί, είχα ήδη αρχίσει να επεξεργάζομαι μια πορεία για τις δύο τους που θα εκκολαπτόταν στις επόμενες συνέχειες. Αν θα καταλήξουν δραματικά; Είναι κόμικ, θα μπορούσε να συμβεί αλλά θα ήταν σίγουρα σχέση”.

Την τροπή στο κόμικ δέχθηκε με χαρά η κοινότητα των κόμικ. Διάφοροι ειδικοί το επιδοκιμάζουν γιατί γνωρίζουν ότι η Catwoman φλέρταρε με τις γυναίκες στο παρελθόν. Θεωρούν ότι αυτό της αρμόζει ως το υπέρ-σεξουαλικό της πορτρέτο και είναι πιο ειλικρινές από μια άλλη πρακτική ανάπτυξη του χαρακτήρα της. Επίσης, επιδοκιμάζεται η εκπροσώπηση όλων των ειδών σεξουαλικότητας στα κόμικς της DC και πιστεύουν ότι είναι υπέροχο που η Catwoman είναι αμφισεξουαλική και ότι ο αυθεντικός Green Lantern, Alan Scott, επαναπροσδιορίστηκε ως ομοφυλόφιλος. Σχολιάζουν επίσης ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι τυχαίο όλα αυτά τα “πεταχτά” φιλιά στο παρελθόν και δημιουργείται έτσι μια εξέλιξη που είναι μεγάλης σημασίας για τους ΛΟΑΤ αναγνώστες. Για τις αμφισεξουαλικές γυναίκες που, δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρότυπο στα μέσα γενικότερα και στους υπέρ-ήρωες ειδικότερα, τώρα θα έχουν το παράδειγμα της Selina που βγήκε από τον αντρικό πειρασμό μ’ έναν δυνατό και όμορφο τρόπο. Μπορεί να ακολουθήσουν η Poison Ivy και η Harley Quinn.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,