Η Ava DuVernay του ''Selma'' μιλά για την απροθυμία των παραγωγών να βρούν μαύρους πρωταγωνιστές - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Ava DuVernay του ”Selma” μιλά για την απροθυμία των παραγωγών να βρούν μαύρους πρωταγωνιστές

Ειδήσεις | 16-3-2015 |

Η Ava DuVernay ήταν ανάμεσα στους σκηνοθέτες που παρευρέθηκαν στη φετινή λαμπερή τελετή των Όσκαρ και σχεδόν με κανέναν ενθουσιασμό δηλώνει: ”Ήταν ένα απλό δωμάτιο στο Λος Άντζελες.Δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά ένα μεγάλο δωμάτιο με πολλούς καλοντυμένους ανθρώπους. Ήταν ωραία αλλά η δουλειά μου δεν αξιολογείται από αυτή τη μία βραδιά.”

Σε μία ομιλία της, η πλέον γνωστή σκηνοθέτις, δήλωσε πως στην αρχή ήταν η έβδομη επιλογή της Paramount μέχρι που τελικά ανέλαβε την σκηνοθεσία της οσκαρικής ταινίας. Συγκεκριμένα αναφέρει: ”Οι εταιρίες παραγωγής δεν επιθυμούν ιδιαίτερα να κάνουν ταινίες με πρωταγωνιστές μαύρους. Ιδιαίτερα μαύρους ανθρώπους που είναι ανεξάρτητοι και δυναμικοί.”

Ακόμη στην συνέντευξή της ανέφερε πως την ημέρα που κυκλοφόρησε το Selma στις αίθουσες, εκείνη και ο David Oyelowo, που υποδύεται τον Martin Luther King Jr. πήγαν σε πέντε διαφορετικά σινεμά για να παρακολουθήσουν τις αντιδράσεις του κοινού. Ενώ τόνισε και τις δυσκολίες που προέκυψαν με την εταιρία παραγωγής η οποία αδυνατούσε να πάρει τα πνευματικά δικαιώματα των ομιλιών του Martin Luther King Jr.