Ετοιμάζεται θεματικό πάρκο για την Μέση Γη ονόματι The Shire - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ετοιμάζεται θεματικό πάρκο για την Μέση Γη ονόματι The Shire

Ειδήσεις | 3-3-2015 |

Υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας που προσομοιώνουν κόσμους για πολλά είδη φαντασίας. Οι φίλοι του Harry Potter έχουν πάρκα ψυχαγωγίας και μουσεία. Οι φαν των κόμικ της DC μπορούν να πάνε στο Six Flags, οι αντίστοιχοι φίλοι της Marverl και των Star Wars έχουν τα θεματικά πάρκα της Disney. Οι φίλοι του Lord of the Rings που μπορούν όμως να πάνε; Φυσικά, μπορούνε να πάνε στην Νέα Ζηλανδία όπου ο Peter Jackson γύρισε τις ταινίες αλλά αυτό είναι ταξίδι για αξιοθέατα χωρίς δράση και ψυχαγωγία.

Η Ισπανία μάλλον θα καλύψει αυτό το κένο. Στην πολή Rincon de la Victoria ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι θα χτιστεί ένα θεματικό πάρκο με το όνομα La Comarca που είναι σαν να λέμε το The Shire στα ισπανικά. Το νέο έχει κυκλοφορήσει μερικές εβδομάδες πίσω στα ευρωπαϊκά οικονομικά νέα αλλά το ιστολόγιο των οπαδών του J.R.R. Tolkien, The One Ring, το πρόσεξε αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με το ιστολόγιο, λοιπόν, 8 εκτάρια γης είναι η έκταση για το θεματικό πάρκο και είναι αξίας 1,7 εκατ. €.

Ο δήμαρχος της πόλης είπε: “Το The Shire θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της πόλης μας. Τα υλικά κατασκευής θα έχουν χαμηλό περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο και θα ενσωματωθούν εικονικά με τη φύση. Θα είναι ένας μέρος όπου θα υπάρχει οικογενειακή δραστηριότητα, αθλήματα και φυσικό περιβάλλον εναρμονισμένο με παραμύθια και μαγικές ιστορίες με ξωτικά. Χωρίς αμφιβολία, η Rincon de la Victoria θα γίνει πρωτοκλασάτος τουριστικός προορισμός και θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στην εύρυτερη περιοχή της Μάλαγα”.

Δεδομένου της έκτασης του πάρκου θα είναι ένα κανονικό πάρκο χωρίς μεγάλα ρόλερ κόστερ και ανάλογα τρενάκια. Τα πάντα θα μοιάζουν με το Shire και θα υπάρχουν τοίχοι αναρρίχησης, σπιτάκια των Χόμπιτ, κούνιες και τσουλήθρες. Θα είναι δηλαδή στο μέγεθος των Χόμπιτ και αντίστοιχα για παιδιά. Σίγουρα, πολλοί φίλοι του Tolkien ζουν πιο κοντά στην Ισπανία παρά στην Νέα Ζηλανδία και θα έχουν ένα μέρος που θα μοιάζει με την Μέση Γη. Πως σας φαίνεται άραγε αυτό;

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,