Έναρξη με χιπ χοπ ρυθμούς για το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έναρξη με χιπ χοπ ρυθμούς για το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ | 15-3-2015 |

Ιδανική επιλογή για το ξεκίνημα του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ήταν το χορευτικό της ομάδας χορευτών χιπ χοπ Mother Funkerz, που καταχειροκροτήθηκαν στην τελετή έναρξης, αν αναλογιστεί κανείς ότι προηγήθηκε της προβολής του Hip Hop-eration, της ταινίας του Μπριν Έβανς για τους ηλικιωμένους χιπ χόπερς από την Νέα Ζηλανδία.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Εϊπίδης αναφέρθηκε στις 168 ταινίες από 45 διαφορετικές χώρες, που θα προβληθούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, στις παράλληλες προβολές σε άλλες πόλεις της Ελλάδας άλλα και σε φυλακές, και την σημασία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που κατατάσσεται 3ο σημαντικότερο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον περισσότερων από 45 χιλιάδες θεατών, πέρυσι.  “Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν όλους μας” ανέφερε εκτός των άλλων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε σε διοικητικά ζητήματα, πριν πάρει τον λόγο ο νέος Υπουργός Πολιτισμού, κ. Ξυδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πολιτική της νέας κυβέρνησης στον χώρο του πολιτισμού. Ειδικά για τον κινηματογράφο, δήλωσε “[…] θα προσπαθήσουμε δύο πράγματα: να αποδοθεί ένα μέρος ενός τέλους που υπήρχε στους τηλεοπτικούς σταθμούς, να ξαναγυρίσει στην κινηματογραφική παραγωγή το τέλος του 1,5%, και να δημιουργήσουμε επίσης τις προϋποθέσεις και το υποστηρικτικό πλαίσιο για να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός τόπος για τις ξένες κινηματογραφικές παραγωγές”.

Πριν την προβολή της ταινίας του, όπου μία ομάδα χορευτών χιπ χοπ άνω των 90 ετών από τη Νέα Ζηλανδία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιπ Χοπ στο Λας Βέγκας, σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τις ζωές τους, τον λόγο πήρε και ο Μπριν Έβανς, λέγοντας: “Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μέσα από τις ταινίες που παρουσιάζει, προσεγγίζει σημαντικά θέματα σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλους τομείς της κοινωνίας. Για μένα είναι μία πρόκληση να κάνω ταινίες όπως αυτό το ντοκιμαντέρ”

Διαβάστε περισσότερα για: ,