Το "L.A. Italia Festival" βραβεύει την Lisa Minnelli - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “L.A. Italia Festival” βραβεύει την Lisa Minnelli

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 14-2-2015 |

H νικήτρια oscar, και πλέον εικονικός χαρακτήρας του σινεμά, Liza Minnelli θα είναι η παραλήπτρια του “Jack Valenti Los Angeles, Italia Legend Award” στο 10 ετήσιο “L.A. Italia Festival”, για τις τέχνες, τον κινηματογράφο και τη μόδα της Ιταλίας. Έχει πάρει το όνομα του από τον για πολλά έτη πρόεδρο του MPAA, και το βραβείο δίνεται σε Ιταλο-Αμερικανούς που έχουν προσφέρει στο σινεμά. Παλιότερα το βραβείο έχουν επίσης παραλάβει οι Al Pacino και Anjelica Huston.

“Είμαι ευγνώμον που θα παραλάβω το ‘2015 Jack Valenti Los Angeles, Italia Legend Award’. Ήμουν πολύ τυχερή που παρακολουθούσα τον πατέρα μου, Vincente Minnelli, να σκηνοθετεί κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες που έχει παράγει το Hollywood, και από εκείνον έχω λάβει 2 υπέροχα πράγματα: την αγάπη μου για τις ταινίες και την Ιταλική μου κληρονομιά. Ο Jack Valenti και ο πατέρας μου ήταν πρωτοπόροι με τον τρόπο τους, και εύχομαι να είναι περήφανοι για την δική μου συνεισφορά στις ταινίες,” δήλωσε η ηθοποιός. 

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Frank Sinatra, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. Σε άλλα τιμητικά βραβεία, ο Jimmy Kimmel θα παραλάβει το φετινό “Award of Excellence”.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα προβληθούν 50 ταινίες, 5 από τις οποίες σε παγκόσμια πρεμιέρα. Το φεστιβάλ θα ανοίξει η ταινία του Francesco Rosi, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα, Hands Over the City.

Στις παγκόσμιες πρεμιέρες θα δούμε τις ταινίες των Marco Pontecorvo, Party Cloudy (With Sunny Spells), με τους John Turturro και Luca Zingaretti, David Petrucci,  Hope Lost, Massimo Ivan Falsetta, Calibro 10, Sergio Navarretta, The Colossal Failure of the Modern Relationship, και Francesco Cinquemani, Offstage.

14 ταινίες θα προβληθούν σε πρώτη Αμερικανική Προβολή, κάποιες από τις οποίες θα είναι τα It Takes a Miracle!, του Alessandro SianiSoap Opera του Alessandro Genovesi και Ever Been to the Moon? του Paolo Genovese.

Οι εργασίες του φεστιβάλ, θα διαρκέσουν από τις 15 έως τις 21 του μήνα. 

Διαβάστε περισσότερα για: ,