Συνέχεια στην τριλογία του Stieg Larsson με νέο βιβλίο για το Κορίτσι με το τατουάζ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Συνέχεια στην τριλογία του Stieg Larsson με νέο βιβλίο για το Κορίτσι με το τατουάζ

Ειδήσεις | 16-2-2015 |

Μια νέα τριλογία που θα είναι συνέχεια της τριλογίας Millennium του θανόντα Σουηδού συγγραφέα Stieg Larsson θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο σε 35 χώρες. Με τον τίτλο That which does not kill, η συνέχεια ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο από τον David Lagercrantz, γνωστό από την συμμετοχή του στην συγγραφική ομάδα για την αυτοβιογραφία του Zlatan Ibrahimovic. Αντικατέστησε τον Stieg Larsson όπου έφυγε πρόωρα στα 50 του χρόνια από καρδιακό το 2004.

Η τριλογία θα συνεχίσει την ιστορία της προβληματικής αλλά και ευρηματικής ηρωίδας Lisbeth Salander, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στο διάσημο βιβλίο του Larsson, The Girl with the Dragon Tattoo. Όμως ο συγγραφέας κράτησε τα χείλη του σφραγιστά σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει ο τίτλος και τι είδους κατεύθυνση έχει δώσει στο νέο βιβλίο δράσης-πολιτικό θρίλερ που στα σουηδικά μετρά 500 σελίδες.

Ο David Lagercrantz στην εφημερίδα Dagens Nyheter της Στοκχόλμης δηλώνει: “Αυτό που ήθελα να χρησιμοποιήσω στο βιβλίο είναι η τεράστια μυθολογία που ο Stieg Larsson άφησε πίσω του, ένα ολόκληρο κόσμο που δημιούργησε. Η Lisbeth Salander δεν είναι απλά μια ηρωίδα. Δεν είναι μόνο σπουδαία επειδή έχει ταλέντα αλλά και γιατί έχει περιεχόμενο και υπόβαθρο“. Συμπληρώνει επίσης ότι έχει διατηρήσει το συγγραφικό στυλ του Larsson ο οποίος ύφαινε μια κριτική σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα με εγκληματικές ενέργειες.

Ο εκδοτικός οίκος Nordstedts αναφέρει ότι η σειρά του Stieg Larsson έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως από το 2005 που βγήκε στην κυκλοφορία. Πριν το χαμό του συγγραφέα υπήρχαν σχέδια για άλλα επτά βιβλία τουλάχιστον. Η επερχόμενη κυκλοφορία του νέου βιβλίου σε 35 χώρες είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια κυκλοφορία του Da Vinci Code του Dan Brown το 2003.

 

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,