O George Lucas, ο πλουσιότερος του σινεμά. Εκπλήξεις στη πρώτη δεκάδα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

O George Lucas, ο πλουσιότερος του σινεμά. Εκπλήξεις στη πρώτη δεκάδα

Αφιερώματα, Ειδήσεις | 16-2-2015 |

Ο δημιουργός της πρώτης τριλογίας του Star Wars, George Lucas φέρει πλέον τον τίτλο του πλουσιότερου Hollywood-ιανού άρχοντα, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας που εδρεύει στην Σιγκαπούρη. 

Η έρευνα έδειξε ότι το προσωπικό δίκτυο του Lucas αξίζει $5.4 δισεκατομμύρια, με τα περισσότερα να έχουν εξοικονομηθεί από την εξαγορά της εταιρείας του Lucasfilm, στην Disney, το 2012, αγοραπωλησία που άγγιξε τα $4 δις.

Καμία γυναίκα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, και οι πλειονότητα των ονομάτων είναι πάνω από 50 ετών. 

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

1. George Lucas – $5.4 δις

19c0uzmi9bmv1jpg

Για να ανακεφαλαιώσουμε περί Lucas: Σεναριογράφος και σκηνοθέτης των 2 τριλογιών του Star Wars, αλλά και εμπλεκόμενος στην The Force Awakens, σε ότι αφορά την δημιουργία των χαρακτήρων. Πέραν αυτών, πολλαπλά ντοκιμαντέρ, σενάρια σε video games, πάντα που αφορούν τον Πόλεμο Των Άστρων, και πολλές μικρού μήκους.

2. Arnon Milchan – $5.2 δις

1679668914

Παλαιστίνιος παραγωγός, με πάνω από 130 ταινίες στο ενεργητικό του, και ιδιοκτήτης της New Regency Films. Στις ταινίες που έχει “βάλει το χέρι του” συγκαταλέγονται τα 12 Years a slave, L.A. Confidental, JFK, Fight Club, και τις φετινής οσκαρικής κούρσας, Birdman και Gone Girl.

3. Steven Spielberg – $3.3 δις

people-are-outraged-on-facebook-thinking-steven-spielberg-actually-killed-a-dinosaur

Τα λόγια είναι περιττά. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, με κάποιους από τους δυνατότερους τίτλους στο ενεργητικό του. Jurassic Park, Λίστα του Σίντλερ, A.I., Minority Report, Amistad, Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου, και E.T., έτσι για να πούμε μόνο κάποια από αυτά.

4. Austin Hearst – $1.9 δις

620x434

Ιδιοκτήτης της Hearst Corp., και παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και εκπομπών. Στα μεγαλύτερα ατού της εταιρείας του, το γεγονός ότι του ανήκει το ESPN που κοστολογείται στα 11 δις δολάρια. Τηλεοπτικά, το καλύτερο επίτευγμα που έχει να επιδείξει είναι το “The Vow”, με την Rachel Mc Adams.

5. Ryan Kavanaugh – $1 δις

joseph-gordon-levitt,-tucker-tooley-and-ryan-kavanaugh-at-event-of-don-jon-(2013)

Πρόκειται για τον πρώτο από αριστερά κύριο, ο οποίος σαν ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Relativity Media, έχει χαρακτηριστεί ως “Million Dollar Producer”, καθώς φαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει επιφέρει κέρδη στην εταιρεία του πάνω από 17 δις. Το όνομά του είναι εμπλεκόμενο με τα MoneyBall, The Social Network, Mamma Mia!, The Fighter, και είναι και ο μόνος ολόκληρης της λίστας που είναι κάτω από 50 ετών.

6. Jeffrey Katzenberg – $910 εκατομμύρια 

Jeffrey-Katzenberg-post-2

Ο πλέον διευθύνων σύμβουλος της Dreamworks Animation, υπήρξε πρόεδρος της Walt Disney Animation, από το 1984 έως το 1994. Παραγωγός λοιπόν των The Little Mermaid, Beauty and The Beast, Aladdin και Lion King, στη Disney, και ShrekMadagascarKung Fu PandaMonsters vs. Aliens και How to Train Your Dragon

7. Thomas Tull – $870 εκατομμύρια

After+Party+Dark+Knight+Premiere+Association+LGUJHWmIZssl

 

O κύριος στη μέση, ανάμεσα σε Christopher Nolan και Christian Bale, δεν είναι άλλος από τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της Legendary Pictures, πράγμα που κινηματογραφικά μεταφράζεται σε παραγωγή της Batman τριλογίας του Nolan, The Hangover, 300, Man of Steel, και πολλών ακόμα.

8. Jerry Bruckheimer – $850 εκατομμύρια

13bruck.xlarge1

Το όνομά του τα τελευταία χρόνια είναι συνυφασμένο με παραγωγές υπό την υπογραφή της  Disney Films. Τηλεοπτικά έχει υπογράψει τα CSI: Crime Scene InvestigationCSI: MiamiCSI: NYWithout a TraceCold Case, ενώ κινηματογραφικά  Beverly Hills CopFlashdanceTop GunThe Rock,Con AirArmageddonBad BoysEnemy of the StateBlack Hawk DownPearl Harbor,  με  μεγαλύτερη επιτυχία του την σειρά, Pirates of the Caribbean.

9. Steve Tisch – $720 εκατομμύρια

gty_katy_perry_steve_tisch_thg_120228_wg

 

Με αγκαλιά την Katy Perry, ο Tisch μπορεί να καυχιέται για πολλά πράγματα, όπως την ομάδα που του ανήκει, τους New York Giants, αλλά και για το Oscar που πήρε το 1995, όταν βραβεύθηκε σαν παραγωγός για το Forest Gump. Μεταξύ άλλων, την υπογραφή του φέρουν τα Δύο Καπνισμένες Κάνες, American Histoty X, The Snatch, Το Κυνήγι της Ευτυχίας, Seven Pounds, και πιο πρόσφατα το Sex Tape.

10. James Cameron – $670 εκατομμύρια

4178027-1907039947-James

 

Τι να πεις τώρα για τον άνθρωπο, του οποίου δύο ταινίες είναι αυτές που έχουν κόψει τα περισσότερα εισιτήρια παγκοσμίως, και μόνο δική του ταινία κατάφερε να τον ρίξει από την πρώτη θέση; Νομίζω ότι αρκεί να σας πω, Τιτανίκος, και 11 oscar. Και μετά, Avatar. Αλλά επειδή τον “πάμε” γενικώς, Terminator, Aliens, και Abyss, μεταξύ άλλων.