Νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση και τη διάρκεια του 'Knight Of Cups' του Terrence Malick - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση και τη διάρκεια του ‘Knight Of Cups’ του Terrence Malick

Ειδήσεις | 3-2-2015 |

Με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου να κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες, και την ταινία να έχει προγραμματίσει προβολή Τύπου στις 8 του μήνα, όλο και περισσότερες πληροφορίες φτάνουν στα χέρια μας σχετικά με τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Terrence Malick Knight Of Cups. Μετά τη σύντομη περίληψη που μας είχε ήδη αποκαλυφθεί και το αινιγματικό trailer, τώρα έχουμε στη διάθεσή μας μια αρκετά πιο εκτενή, η οποία μας δίνει μια πολύ πιο σαφή εικόνα για την ταινία:

Ο Rick είναι σκλάβος του συστήματος του Χόλυγουντ. Είναι εθισμένος στην επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα απελπίζεται με την κενότητα της ζωής του. Βρίσκεται στο σπίτι, σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων, αλλά επιδιώκει την πραγματική ζωή. Όπως η κάρτα ταρώ του τίτλου, ο Rick βαριέται εύκολα και γι’ αυτό χρειάζεται εξωτερική διέγερση. Όμως, ο Ιππότης Κούπα είναι επίσης ένας καλλιτέχνης, ένας ρομαντικός και ένας τυχοδιώκτης.

Στην έβδομη ταινία του Terrence Malick, μια κάμερα που γλιστρά συνοδεύει για μια ακόμη φορά ένα βασανισμένο ήρωα στην αναζήτηση του νοήματος. Για ακόμη μια φορά ένα voiceover προσγειώνεται πάνω σε εικόνες, οι οποίες επίσης αναζητούν τη δική τους αυθεντικότητα. Και για ακόμη μια φορά ο Malick φαίνεται να θέτει τον κόσμο εκτός οργάνωσης. Η συμφωνική ροή των εικόνων του βάζει σε αντίθεση την κρύα, λειτουργική αρχιτεκτονική με την αγέραστη ομορφιά της φύσης. Ο εσωτερικός μονόλογος του Rick συγχωνεύεται με τις φωνές των γυναικών που περνούν από το δρόμο του, γυναικών που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές αρχές της ζωής: ενώ η μία ζει στον πραγματικό κόσμο, η άλλη ενσαρκώνει την ομορφιά και τον αισθησιασμό. Ποιο δρόμο θα επιλέξει ο Rick; Θα βρει το δρόμο του στην πόλη των αγγέλων και την έρημο που την περιβάλλει;

Αν και τα φιλμ του Malick είναι γνωστά, εκτός των άλλων, για την έκτασή τους, το Knight Of Cups φαίνεται να μην επιβεβαιώνει αυτό τον κανόνα, αφού η διάρκειά του θα είναι 118′, δηλαδή σχεδόν μια ώρα πιο σύντομο από το The Thin Red Line (1998) των 170 λεπτών.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,