Η ζωή του Ουίνστον Τσώρτσιλ γίνεται ταινία και επιμελείται από τον σεναριογράφο του «The Theory of Everything» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η ζωή του Ουίνστον Τσώρτσιλ γίνεται ταινία και επιμελείται από τον σεναριογράφο του «The Theory of Everything»

Ειδήσεις | 7-2-2015 |

Η – κατά δέκα έτη – προσήλωση του σεναριογράφου Anthony McCarten να τον αφήσει ο Χώκινγκ και η Τζέϊν να δημιουργήσει αυτή την ταινία, συνοδεία του σκηνοθέτη James Marsh στην βραβευμένη και υποψήφια για Όσκαρ ταινία «The Theory of Everything» απέδωσε καρπούς, δημιουργώντας μια μοναδική βιογραφία που ρίχνει φως στην ζωή του Βρετανού θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου Στήβεν Χώκινγκ και την σχέση του με την τότε πρώτη του σύζυγο, Τζέϊν.

Ο Anthony McCarten αφού πήρε ξανά στις ευλογίες από την ομάδα της εταιρίας παραγωγής Working Title, ετοιμάζεται να αποδώσει στο πανί την ζωή του Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Η ταινία που φέρει τον τίτλο «Darkest Hour» τοποθετείται στο 1940, την περίοδο που τα βρετανικά στρατεύματα ήταν αποκλεισμένα στην Δουνκέρκη δίνοντας λίγα περιθώρια νίκης απέναντι στον αντίπαλο, Χίτλερ. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έχει μόλις ορκιστεί πρωθυπουργός και καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση. Είτε να συμμαχήσει με τον Χίτλερ και να μετατρέψει την χώρα του σε μια μαριονέτα, είτε να αντισταθεί μέχρι τέλους και να ρισκάρει απέναντι στα χέρια των Ναζιστών.

«Σκοπεύουμε να σας παρουσιάσουμε έναν Τσώρτσιλ που δεν έχετε ξαναδεί μέχρι τώρα. Μια φιγούρα που δείχνει όλες τις δυναμικές στιγμές του, και άλλες νέες πτυχές, όπως τις σοβαρές αμφιβολίες που είχε ταυτοχρόνως, τις σκοτούρες που τον καταδυνάστευαν και τον φόβο της αποτυχίας, – ένας ισχυρός πόλος στην πορεία του – που κανείς δεν περίμενε να ισχύει σε αυτό τον άνθρωπο. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βρισκόμαστε σε αυτό το πρότζεκτ μαζί με την Lisa Bruce και την ομάδα της εταιρίας Working Title.» τόνισε ο σεναριογράφος Anthony McCarten στο Deadline.

Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε ποιος θα σκηνοθετήσει το νέο πάθος του Anthony McCarten.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , ,