Οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Sarandon, Cuarón και McQueen μιλούν για το χρυσό αγαλματίδιο και για τα κριτήρια που ψηφίζει ο κόσμος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Sarandon, Cuarón και McQueen μιλούν για το χρυσό αγαλματίδιο και για τα κριτήρια που ψηφίζει ο κόσμος

Ειδήσεις | 7-2-2015 |

Τρία βραβευμένα πρόσωπα του Hollywood, η ηθοποιός Susan Sarandon, ο σκηνοθέτης του Gravity, Alfonso Cuarón και ο σκηνοθέτης του 12 Years A Slave, Steven McQueen παραθέτουν τις απόψεις τους στην εφημερίδα Guardian για την Οσκαρική βραδιά, τις καμπάνιες και τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζει ο κόσμος.

Η Susan Sarandon στο πλαίσιο της συνέντευξης της, ερωτήθηκε για την εποχή που κέρδισε το όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Dead Man Walking» του 1996. Εκείνη λοιπόν απάντησε: « Ο κόσμος ψηφίζει αρκετές φορές με κάτι αστείους λόγους. Όπως για παράδειγμα όταν σκέφτονται ‘της πήγαινε πολύ αυτή η μεταμόρφωση και η ψεύτικη μύτη’, ή ‘αισθάνομαι καλά που ψήφισα για τον Nelson Mandela ή ‘μ’αρέσει ο Gandhi’. Αλλά δεν πιστεύω πως όλοι αυτοί υπέμειναν μια ταινία τριών ωρών για εκείνον.»

Επίσης όσον αφορά την επιθυμία των δημιουργών να κερδίσουν ένα βραβείο, η Sarandon αναφέρει:

«Όλοι οι ηθοποιοί καταλαβαίνουν πως ο αγώνας της δημοσιότητας σε αυτή την δουλειά που είναι συνδεδεμένη με το μάρκετινγκ είναι υποκειμενικός. Υπάρχουν τόσες ερμηνείες που δεν αναγνωρίζονται, ειδικά στις μέρες μας, που χρειάζεται να έχεις πολύ ρευστό για να κάνεις καμπάνια.»

Σε πιο ήπιους τόνους ο σκηνοθέτης του Gravity, Alfonso Cuarón σχολίασε την αναγνωσιμότητα και την νίκη στα Όσκαρ, λέγοντας:

«Η καμπάνια για τα βραβεία είναι κάτι σαν μια παράλληλη βιομηχανία και γίνεται ακόμα πιο έντονη κάθε χρόνο. Απολαμβάνω την στιγμή που λαμβάνω ένα βραβείο, αλλά σίγουρα ένα Όσκαρ δεν θα κάνει την ταινία σου, καλύτερη.»

Τέλος, ο σκηνοθέτης του 12 Years A Slave, Steve McQueen, μίλησε σε παρόμοιους τόνους με τον Cuarón και μάλιστα με αριθμούς, τονίζοντας:

«Ένα Όσκαρ δεν είναι η μονάδα μέτρησης για το τι είναι καλό και τι κακό. Το να κερδίζει η ταινία ’12 Years A Slave’ πέρα από τα έσοδα των 85εκ. στο παγκόσμιο box office, έφερε και το σημαντικό πλεονέκτημα να υπάρχουν πλέον περισσότεροι έγχρωμοι πρωταγωνιστές σε ταινίες. Αναγνωρίζω πως η ταινία μας, βοήθησε αρκετά.»

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,