Οι συντελεστές του Bloodline, της νέας σειράς του Netflix, μιλούν στην 65η Berlinale - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι συντελεστές του Bloodline, της νέας σειράς του Netflix, μιλούν στην 65η Berlinale

Φεστιβάλ | 11-2-2015 |

Παρευρεθήκαμε στην προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων της νέας ταινίας που θα φιλοξενήσει το Netflix, μετά το House of Cards.

Διαβάστε εδώ τις πρώτες εντυπώσεις μας για τη νέα σειρά.

Μετά από την προβολή ακολούθησε ένα σύντομο QnA session στο οποίο συμμετείχαν οι δύο από τους τρεις παραγωγούς της σειράς, Todd A. Kessler και  Daniel Zelman (οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν για την τηλεοπτική σειρά Damages), καθώς και οι δύο πρωταγωνιστές, Kyle Chandler και Ben Mendelsohn, απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού.

090215_EW_0029_IMG_543x305

Σχετικά με το θέμα της σειράς μίλησαν ακριβώς για τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να εμβαθύνουν στην έννοια της οικογένειας. Οι δύο παραγωγοί ανέφεραν πως και οι ίδιοι προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες και πως πάντοτε ήθελαν να κάνουν κάτι σχετικό με το θέμα, γιατί τους ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο κανείς βρίσκεται παγιδευμένος μέσα στους οικογενειακούς ρόλους, τιμώντας μία παράδοση αλλά και προσπαθώντας να ξεφύγει από αυτή.

Σε μία ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση της ιστορίας στο ηλιόλουστο περιβάλλον της Φλόριντα οι τέσσερις παρευρισκόμενοι απάντησαν ότι επέλεξαν το μέρος συνειδητά διότι για τον περισσότερο κόσμο είναι ένας επίγειος παράδεισος. Τοποθετώντας, λοιπόν, ένα δράμα-θρίλερ σε ένα ζεστό, καλοκαιρινό, ονειρεμένο θέρετρο δημιουργούν μία αντίθεση η οποία δένει άψογα με τη σύγκρουση ανάμεσα στη δημόσια εικόνα μίας οικογένειας και την εσωτερική πραγματικότητα. Η αντιστοιχία είναι προφανής. Επιπλέον η ζέστη του συγκεκριμένου μέρους της είναι, όπως λένε, στοιχείο-κλειδί για την εξέλιξη της υπόθεσης, πράγμα που θα διαπιστώσουμε στη συνέχεια.

090215_EW_0037_IMG_543x305

Στη συνέχεια έγινε και μία ερώτηση σχετικά με την προβολή της σειράς σε κινηματογραφικό φεστιβάλ και την μείξη των μέσων. Οι παραγωγοί έσπευσαν να απαντήσουν ότι θεωρούν πολύ δημιουργικό αυτό τον συνδυασμό, κυρίως γιατί τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν την πρεμιέρα της σειράς σε ένα διεθνές κοινό. Σχετικά με το διαδικτυακό Netflix δήλωσαν ότι τους αρέσει πολύ αυτή η αναδιανομή της τηλεόρασης η οποία δίνει νέες προοπτικές. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση, έσπευσαν να πουν, το μοντέλο του Netflix, που προβλέπει περισσότερα επεισόδια μαζεμένα αντί του ενός, τους εξυπηρετεί περισσότερο, εφόσον θα δώσει την ευκαιρία στον θεατή να παρακολουθήσει πιο ενεργά τις εσωτερικές οικογενειακές δομές που θα ξεδιπλώνονται σταδιακά.

Τέλος, σε μία ένσταση σχετικά με την αργή εξέλιξη της πλοκής οι συντελεστές απάντησαν ότι η εισαγωγή σε ένα οικογενειακό δράμα, που σταδιακά θα εξελίσσεται σε θρίλερ δεν μπορεί παρά να είναι λίγο αργή. Προσωπικά δεν θεώρησα καθόλου αργή τη ροή των πρώτων επεισοδίων, αν έπρεπε να μιλήσω για μειονεκτήματα θα τα εντόπιζα αλλού. Αλλά είναι προτιμότερο να προχωρήσει λίγο περισσότερο η πλοκή για να βγάλουμε πιο βάσιμα συμπεράσματα.