Ετοιμάζεται το νέο Tomb Raider - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ετοιμάζεται το νέο Tomb Raider

Ειδήσεις | 27-2-2015 |

Δώδεκα χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι η Lara Croft θα βάλει στόχο το box office για μια ακόμη φορά.

Το reboot του κινηματογραφικού Tomb Raider είναι ήδη στα σκαριά και οι φήμες θέλουν την υπόθεση της ταινίας να ακολουθεί κατά κύριο λόγο τα χνάρια του τελευταίου video game που κυκλοφόρησε το 2013, δηλαδή τις πρώτες περιπέτειες της νεαρής Lara Croft, πριν ακόμα γίνει αρχαιολόγος.

Στα τέλη του αιώνα, το Tomb Raider γνώρισε τεράστια επιτυχία με συνέπεια τη δημιουργία δύο αρκετά επιτυχημένων ταινιών  με πρωταγωνιστές τους τότε δυναμικά ανερχόμενους Angelina Jolie, Daniel Graig και Gerard Butler. Δυστυχώς, από την στιγμή που η ταινία άρχισε να απογειώνεται, το βίντεο παιχνίδι παρουσίασε σημαντική πτώση με άσχημες κριτικές, που έβλαψαν τη συνολική δημόσια εικόνα της σειράς. Συνεπώς μία τρίτη ταινία του Tomb Raider δεν ήταν δυνατό να συμβεί.

tomb-raider-2012-reboot-video-game-image-01

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η MGM Studiosως η θεματοφύλακας της σειράς ταινιών του Tomb Raider, έχει συνάψει συμφωνία με την Warner Bros για το reboot της σειράς πίσω στη μεγάλη οθόνη. Κι ενώ έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από τότε που η Paramount Pictures απέκτησε το franchise, τα δύο studios θα συνεργαστούν με παραγωγή της GK Films για τη δημιουργία μιας νέας ταινίας κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα με ένα νέο σενάριο από τον Evan Daugherty (Teenage Mutant Ninja Turtles, Divergent).

Παρά το γεγονός ότι οι ταινίες Tomb Raider δεν αποτέλεσαν υψηλή τέχνη, ήταν δύο από τις σημαντικότερες μεταφορές video game. Δεδομένου ότι το κινηματογραφικό τοπίο έχει αλλάξει αρκετά και με το ύφος των τελευταίων παιχνιδιών να στρέφονται σε πιο σοβαρές και σημαντικές ιστορίες (ειδικά στο reboot του 2013), ίσως τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να επανέλθει η Lara Croft.

Ένα άλλο τεράστιο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και ίσως απαντηθεί κατά τους επόμενους μήνες είναι το κατά πόσο ή όχι αυτή η νέα έκδοση του Tomb Raider θα περιέχει μια νεότερη έκδοση της ηρωίδας, αφήνοντας έτσι τις MGM και Warner Bros. να αναζητήσουν μία νέα ηθοποιό που θα δώσει μία διαφορετική κινηματογραφική προοπτική του χαρακτήρα.