Αθώος! Αθώος! - Η Warner Bros. αθωώνεται στο δικαστήριο για το Gravity - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αθώος! Αθώος! – Η Warner Bros. αθωώνεται στο δικαστήριο για το Gravity

Ειδήσεις | 13-2-2015 |

To δικαστήριο γείωσε τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Tess Gerritsen εναντίον της Warner Bros. σχετικά με την συμφωνία της πρώτης το 1999, σχετικά με το “Gravity”, με την δικαιολογία ότι οι κατηγορίες της είναι “εντελώς στη σφαίρα της θεωρίας, χωρίς να υπάρχουν απτές αποδείξεις”. 

Το 1999, η Gerritsen έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Gravity” και πούλησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα στην Katja, μία εταιρεία ιδιοκτησίας της New Line,τώρα θυγατρική της Warner Bros., για 1 εκατομμύριο, συν 500.000 μπόνους παραγωγής, και 2.5& των κερδών, εάν η ταινία έφτανε ποτέ στις αίθουσες. Στην μήνυση της τον Απρίλιο του 2014, ισχυρίστηκε ότι η ταινία του Alfonso Cuaron προέρχεται από το βιβλίο της, και έτσι η εταιρεία της οφείλει 10 εκατομμύρια τουλάχιστον, για ηθική βλάβη, για μία ταινία που συγκέντρωσε περισσότερα από 700 εκατομμύρια, και κέρδισε και 7 Oscar. 

Στην μήνυσή της, η Gerritsen επίσης βεβαιώνει ότι ο Cuaron κάποια στιγμή “μπλέχτηκε” με την συγγραφή του σεναρίου, βασισμένος σε σενάριο από το βιβλίο της, και συμπληρωματικά με τις ομοιότητες του βιβλίου της και της ταινίας, εκείνη έγραψε και επιπλέον σκηνές, στις οποίες θραύσματα από δορυφόρους χτυπούν τον διαστημικό σταθμό, αφήνοντας τη γυναίκα γιατρό-αστροναύτη, να περιπλανιέται στο διάστημα, και να ψάχνει τρόπο να γυρίσει στη Γη. 

Η Warner Bros. απάντησε με ενστάσεις σχετικά με την απουσία συμβολαίου ανάμεσα στην συγγραφέα και στο στούντιο, συν του ότι προσπάθησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Gerritsen, σχετικά με το ότι οι New Line και Katja είναι προκάλυψη για να δουλεύει η Warner Bros. 

Η δικαστής Margaret Morrow έβγαλε την πρωταρχική απόφαση που τονίζει ότι κανείς από τους ισχυρισμούς της ενάγουσας δεν μπορεί να αποδειχθεί, καθώς δεν μπόρεσε να τους αποδείξει, “φέρνοντας” μαζί της στο δικαστήριο ενδείξεις, και όχι αποδείξεις. Η απόφαση τονίζει ότι αν μπορούσε να συγγραφέας να αποδείξει την σχέση μεταξύ των εταιριών, θα το είχε κάνει ήδη, άφησε όμως την δυνατότητα σε περίπτωση που αυτό συμβεί, να επανεξετάσει την υπόθεση.

Προς το παρόν λοιπόν, no money, no honey για την Gerritsen. 

Σε δήλωσή της, η Warner Bros αναφέρει ότι είναι ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, και επικαλείται παλαιότερη δήλωση της συγγραφέως που έλεγε: “Ναι, το Gravity, είναι μία σπουδαία ταινία, αλλά δεν βασίζεται στο βιβλίο μου”. Oops…

Διαβάστε περισσότερα για: ,