"Απορρίψτε την επιτομή της αυξανόμενης βίας"- Ακόμα ένας οικογενειακός οργανισμός καταδικάζει το "50 Shades of Grey" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Απορρίψτε την επιτομή της αυξανόμενης βίας”- Ακόμα ένας οικογενειακός οργανισμός καταδικάζει το “50 Shades of Grey”

Ειδήσεις | 13-2-2015 |

Και ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έχει ήδη γίνει, και οι κριτικές πηγαινοέρχονται, με τους κριτικούς να τη “θάβουν” και το κοινό να την αποθεώνει, (η δική μας κριτική είναι εδώ,  και η παρουσίαση της ταινίας από την Berlinale, εδώ), Ο Αμερικανικός Οργανισμός υπέρ της Οικογένειας, ναι υπάρχει αυτό, δεν είναι ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η ταινία βγαίνει γενικά, και προτείνει στις αίθουσες να την απορρίψουν.

Ο οργανισμός, που σαν σκοπό έχει να προβάλλονται αξιοπρεπή πρότυπα οικογένειας, πάντα με γνώμονα τα χριστιανική ήθη, ισχυρίζεται ότι η ταινία προβάλει τη γραφική φύση της σεξουαλικής φύσης, προμοτάρει τον σαδομαζοχισμό, και υποβαθμίζει τις γυναίκες, καθώς πλησιάζει την πορνογραφία και θεοποιεί την σεξουαλική βία. Αλλά δεν στέκεται μόνο σε αυτό: “Τίποτα στο Fifty Shades of Grey δεν ανταποκρίνεται στην κοινωνία, τίποτα δεν σέβεται ή ενδυναμώνει τις γυναίκες, τίποτα δεν προβάλει υγιείς ανθρώπινες σχέσεις. Αντίθετα, η ταινία υποστηρίζει τις βίαιες σχέσεις και πρακτικές προβάλλοντας παρακολουθήσεις, δεσίματα, εκφοβισμούς και απομόνωση. Κινηματογράφοι και θεατές μπορούν να αντιδράσουν σε αυτού του είδους σιχαμερό υλικό, το οποίο πλασάρετε σαν διασκέδαση και να επιλέξουν να μην το δουν“, όλα αυτά δια στόματος του προέδρου του οργανισμού Tim Wildmon ο οποίος από ότι φαίνεται, δεν ξέρει τι του γίνεται.

Βέβαια το πιο αστείο είναι ότι ο Wildmon βρήκε και κάτι ειρωνικό στην όλη υπόθεση, και φρόντισε να μας το πει: “Υπάρχει ειρωνεία στο ότι ο πρωταγωνιστής λέγεται Christian, την ίδια στιγμή που τίποτα χριστιανικό δεν προβάλλεται“.

Τα συμπεράσματα δικά σας, και ο Θεός μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα για: