Το ινστιτούτο Sundance βραβεύει τον Iñárritu για την συνολική προσφορά του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το ινστιτούτο Sundance βραβεύει τον Iñárritu για την συνολική προσφορά του

Ειδήσεις | 16-1-2015 |

Από το ινστιτούτο του Sundance ανακοινώθηκε πως θα βραβευθεί ο επιτυχημένος σκηνοθέτης των ταινιών “Amores Perros,” “21 Grams,” “Babel,” “Biutiful” αλλά και του φετινού  “Birdman”. Η βράβευση θα γίνει τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες.

Ο Iñárritu είναι ο πρώτος Μεξικανός σκηνοθέτης που κέρδισε υποψηφιότητα καλύτερου σκηνοθέτη στα Όσκαρ αλλά και στα βραβεία ”Directors Guild of America”. Είναι ακόμη ο πρώτος Μεξικανός σκηνοθέτης που κέρδισε το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία ”Βαβέλ” το 2006.

Στο συνολικό του έργο, συμπεριλαμβάνεται και η παραγωγή τριών ταινιών (Nine Lives,” “Mother & Child” και “Rudo y Cursi) στο  ”Sundance Film Festival”. <<Η σημερινή βιωσιμότητα των ανεξάρτητων ταινιών μπορεί να αποτυπωθεί καλύτερα στις ιστορίες των δημιουργών οι οποίοι συνεχίζουν να προσπερνούν τα εμπόδια. Ο Iñárritu είναι ένας από τους πιο συνειδητοποιημένους δημιουργούς του κινηματογράφου και η ανθρωπιά των ταινιών του θα αποτελεί αντικείμενο έμπνευσης για πολλές γενιές>>, αναφέρει η Διευθύντρια του Ινστιτούτου.

<<Είναι μεγάλη τιμή να δέχομαι αυτό το βραβείο από έναν οργανισμό του οποίου η αποστολή , το πνεύμα αλλά και οι σκοποί έχουν ήδη ωφελήσει πολλούς δημιουργούς>> είπε ο Iñárritu.