Τα παράξενα, τα καλύτερα και τα ρεκόρ των Χρυσών Σφαιρών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα παράξενα, τα καλύτερα και τα ρεκόρ των Χρυσών Σφαιρών

Ειδήσεις | 13-1-2015 |

Οι Χρυσές Σφαίρες πέρασαν, και μας άφησαν άλλους ικανοποιημένους άλλους με απορίες. Η ουσία είναι ότι είχαμε ένα αρκετά καλό show από τις παρουσιάστριες και αρκετές εκπλήξεις κυρίως στα τηλεοπτικά βραβεία για τα οποία είχαμε πολλά παράπονα. Πάμε να δούμε όμως κάποιες σημειώσεις μας για την τελετή.

Δείτε τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών.

Δείτε τα πάντα για τα Oscars 2015.

Και ξεκινάμε με ένα ακόμα Photobomb εξ Μεγάλης Βρετανίας. Ο Benedict Cumberbatch, είπε να ανέβει επίπεδο, παρά το ότι δεν πήρε σφαίρα. Θα θυμάστε ίσως ότι αυτός και η Emma Thompson ανακηρύσσονται χωρίς πολλά οι καλύτεροι photobombers σε βραβεία και εκδηλώσεις. Δείτε το σχετικό αφιέρωμα όσοι δε το θυμάστε. Ο Benedict λοιπόν ξαναχτύπησε. Μετά από το photobombing στον Bono στα περσινά Oscars:

benedict-cumberbatch-photobomb-oscars-ftr

στις προχθεσινές Σφαίρες ανέβηκε επίπεδο καθώς χάλασε μια φωτογραφία της Meryl Streep, όπως βλέπετε στην κεντρική φώτο του άρθρου.

Στα υπόλοιπα τώρα αφήνουμε τον αγαπημένο Benedict για να πάμε και πάλι στις παρουσιάστριες των οποίων τα αστεία για τον Bill Cosby και τις κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις έκαναν όλη την αίθουσα να γελάσει. Συγκεκριμένα όμως υπήρχε κάποια που δεν μπορούσε να κρατηθεί. Αυτή ήταν η Jessica Chastain, που φαίνεται να καλύπτει το πρόσωπό της καθώς όλοι στο τραπέζι της γελάνε:

rs_560x334-150111171712-1024-golden-globe-audience-reaction.jw.11115

Παραλίγο να έχουμε και ένα ρεκόρ προχτές καθώς είχαμε την βράβευση της Maggie Gyllenhaal που ήταν η καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά για το Honorable Woman, και έτσι για κάπου μία ώρα πριν ο Jake Gyllenhaal χάσει στον πρώτο ρόλο για το Nightcrawler, υπήρχε η πιθανότητα δύο αδέρφια να βραβευτούν με σφαίρα την ίδια βραδιά. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει γίνει ποτέ αυτό ποτέ για δύο εντελώς διαφορετικές δουλειές, καθώς σίγουρα υπάρχουν τα παραδείγματα των αδερφών σκηνοθετών πχ οι Coen, που αφοί κάνουν μαζί ταινίες, μαζί και θα βραβεύονται…

attends the 2015 InStyle And Warner Bros. 72nd Annual Golden Globe Awards Post-Party at The Beverly Hilton Hotel on January 11, 2015 in Beverly Hills, California.

Ένα ακόμη ρεκόρ έσπασε το Transparent! Η πολύ καλή ομολογουμένως σειρά του Amazon, κέρδισε το Orange is the New Black που ήταν το απόλυτο φαβορί. Βέβαια και η σειρά του Netflix να κέρδισε, πάλι το ίδιο ρεκόρ θα έσπαγε καθώς πρόκειται για την πρώτη βράβευση σειράς εκτός τηλεόρασης με τον τίτλο “Καλύτερη”. Στους ηθοποιούς δε είχαμε βραβεύσεις δύο τέτοιων από σειρές εκτός τηλεόρασης καθώς ο Jeffrey Tambor που παίζει εκπληκτικά έναν trans πατέρα στο Transparent, κέρδισε στην κωμωδία, με τον Kevin Spacey να κερδίζει επιτέλους για το House of  Cards

Screenshot from 2015-01-12 04:00:07

Η συγκεκριμένη βράβευση του Spacey είχε κι αυτή κάτι το ιδιαίτερο καθώς ο γνωστός ηθοποιός έδωσε έναν από τους καλύτερους λόγους που έχουμε ακούσει τονίζοντας ότι προσπαθεί να γίνεται συνεχώς καλύτερος ηθοποιός για να φτάσει τους άλλος παρόντες στο δωμάτιο, ενώ άρχισε τον λόγο του, επισημαίνοντας ότι είχε προταθεί 8 φορές για σφαίρα πριν βραβευτεί, τονίζοντας “I cannot fucking believe that I won“.

Σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακό πως το Netflix και το Amazon έφτασαν μέσα σε λίγο καιρό να συναγωνίζονται τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα τόσο στενά, και πλέον να κερδίζουν κιόλας, παρά τον πόλεμο που δέχονται από αυτά.

Δεν θα μπορούσαμε να μη βάλουμε στα καλύτερα της βραδιάς τον George Clooney, ο οποίος τα άκουσε από τις παρουσιάστριες που λίγο πολύ του είπαν ότι βραβεύουμε εσένα αλλά η γυναίκα σου είναι πολύ πιο επιτυχημένη σε αυτό που κάνει, με τον ίδιο να έχει το θάρρος να συμφωνήσει και πει ότι χαίρεται ότι είναι γυναίκα του για άλλον ένα λόγο πέρα του ότι την αγαπά… Ο Clooney αφιέρωσε το βραβείο στην ελευθερία του τύπου, θυμίζοντας το “Je suis Charlie“.  Δείτε το:

Charlie βέβαια δεν ήταν μόνο ο Clooney καθώς στην υπόθεση αναφέρθηκαν η Hellen Mirren, ο Jared Leto αλλά και ο πρόεδρος της ένωσης ανταποκριτών ξένου τύπου στο Hollywood, που χειροκροτήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Στα παρατράγουδα της βραδιάς θα πρέπει σίγουρα να βάλουμε το σχόλιο για τις σφαίρες που ήδη βλέπει ο Jeremy Renner πριν ανοίξει τον φάκελο η Jennifer Lopez…

Το πιο περίεργο πάντως βραβείο της βραδιάς ήταν αυτό της καλύτερης σειράς (δράμα) στο The Affair! Πραγματικά αδιανόητο το πως κέρδισε τον τεράστιο ανταγωνισμό με τα Downton AbbeyGame Of  ThronesHouse of  Cards και The Good Wife

Τελειώνοντας αυτήν την mini ανασκόπηση των όσων είδαμε, να πούμε για την βράβευση του Billy Bob Thorton σαν καλύτερος ηθοποιός για το Fargo. Κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με την βράβευση, όμως οι δηλώσεις του ήταν τουλάχιστον περίεργες. (Το τι είπε το βλέπετε στο παραπάνω βίντεο που αρχίζει με την J.Lo. και τον Renner.)

Δείτε τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών.

Δείτε τα πάντα για τα Oscars 2015.