Νέες σειρές στο προσκήνιο με Πρεμιέρα στην 65η Berlinale: Θα δούμε πρώτοι το Bloodline (Netflix) και το Better Call Saul - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νέες σειρές στο προσκήνιο με Πρεμιέρα στην 65η Berlinale: Θα δούμε πρώτοι το Bloodline (Netflix) και το Better Call Saul

Φεστιβάλ | 23-1-2015 |

Τα τελευταία χρόνια, το τηλεοπτικές σειρές έχουν εξελιχθεί αρκετά εντυπωσιακά και έχουν κατακτήσει το κοινό παγκοσμίως, και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κλασικές ή εμπορικές κινηματογραφικές παραγωγές. Εξίσου προσεγμένες, και σκηνοθετικά και σεναριακά, έχουν αποτελούν πλέον ένα βασικό συστατικό της κουλτούρας των μέσων. Η τηλεοπτική βιομηχανία έχει γνωρίσει εξαιρετική άνθιση, με τα κοινωνικά δράματα να βρίσκονται στην πρώτη θέση της δημοτικότητας. Φέτος, στο Φεστιβάλ Βερολίνου οι σειρές θα έχουν την τιμητική τους.

Παραγωγές από τη Γερμανία, την Ευρώπη και την Αμερική θα γεμίσουν το πρόγραμμα των ειδικών προβολών στις 9 και 10 Φεβρουαρίου. Οι σειρές θα πραγματεύονται κυρίως πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Όπως δηλώνει ο Dieter Kosslick:

Η Berlinale είναι ένα φεστιβάλ για το κοινό. Ως εκ τούτου αποτελεί το σωστό μέρος για να παρουσιάσει στους επισκέπτες μας τις καλύτερες και πιο συναρπαστικές σειρές, ενώ προσφέρει την ευκαιρία να βιώσουν αυτό το γεγονός στα πλαίσια της διοργάνωσης».

Πρώτη θα προβληθεί η ιταλική σειρά 1992, ένα πολιτικό θρίλερ με φόντο τις έρευνες για την πολιτική διαφθορά που έλαβαν χώρα στις αρχές του ‘90, υπόθεση που έμεινε γνωστή ως “Mani Pulite”, και πυροδώτησε μια σειρά από συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Οι Δανέζοι δημιουργοί του Borgen θα παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ τη νέα τους σειρά Follow the Money, που θα μιλά για τον ισχυρό χρηματιστηριακό κόσμο, ενώ το σουηδικό Blue Eyes θα πραγματεύεται την άνοδο των ακροδεξιών ρευμάτων και το χειρισμό της πολιτειακής δικαιοσύνης.

Δύο Γερμανοί σκηνοθέτες με παλαιότερη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό θα παρουσιάσουν τις νέες τους σειρές.Ο Matthias Glasner παρουσιάζει το Blochin, ένα θρίλλερ όπου οκεντρικός ήρωας βρίσκεται περιτριγυσρισμένος από μυστικά και πολιτικές ίντριγκες, ενώ ο Edward Berger, σκηνοθέτης των 5 πρώτων επεισοδίων του Deutschland 83, ακολουθεί έναν νεαρό και άπειρο κατάσκοπο στις αρχές του ’80, ο οποίος καταλήγει σε μια εκρηκτική περιπέτεια στη Δυτική Γερμανία.

Από την Αμερική έρχεται το Bloodline, η τελευταία δουλειά των Kessler, Zelman και Kessler, ένα έντονο οικογενειακό δράμα τοποθετημένο στα ειδυλλιακά νησιά Κις της Φλόριντα. Διεθνή πρεμιέρα στο φεστιβάλ θα κάνει και το πολυαναμενόμενο spin-off του Breaking Bad, το Better Call Saul, όπου ο γνωστός χαρακτήρας εξελίσσεται σε επιτυχημένο μεγαλοδικηγόρο.

Τέλος θα προβληθεί και το Ισραηλινό False Flag, ένα πολεμικό θρίλλερ όπου πέντε πολίτες βρίσκονται εν μία νυκτί στο επίκεντρο μιας πλεκτάνης κατασκόπων παγκοσμίου επιπέδου.

Διαβάστε περισσότερα για: