Πώς φαίνεται μία σκηνή από ταινία,κατευθείαν από την κάμερα, χωρίς επεξεργασία! (εντυπωσιακό video) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πώς φαίνεται μία σκηνή από ταινία,κατευθείαν από την κάμερα, χωρίς επεξεργασία! (εντυπωσιακό video)

Ειδήσεις | 18-1-2015 |

Αυτό το άρθρο, είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά σχετικά με τη μαγεία του να φτιάχνεις ταινίες και για το πώς επηρεάζεται το οπτικό αποτέλεσμα, ανάλογα με τα μέσα που χρησιμοποιείς. Το  βίντεο μας δείχνει πώς φαίνονταν οι σκηνές από μία συγκεκριμένη ταινία, κατευθείαν από την κάμερα σε σύγκριση με την τελειοποιημένη εκδοχή, μετά την τροποποίηση με χρώματα. Είναι σαν τα αντίστοιχα βίντεο που βλέπουμε στο ίντερνετ, τα οποία συχνά ανεβάζουν φωτογράφοι, με την διαδικασία του πριν την επεξεργασία και μετά.

Το απόσπασμα γυρίστηκε με την χρήση μίας Sony F55 4k, σε μορφή LOG και μετά η χρωματική επεξεργασία έγινε από τον Taylre Jones, που έχει την έδρα του στο Κάνσας, μέσω της Grade. Σας παραθέτουμε την εξήγηση του Jones, για το τι σημαίνει μορφή LOG,με απλά λόγια:

Η εικόνα έχει τραβηχτεί σε μορφή LOG, με μία κάμερα F55. Με απλά λόγια, απαθανατίζει την εικόνα, κρατώντας τις λεπτομέρειες. Με αυτό τον τρόπο, μπορώ να τροποποιήσω την εικόνα, με διάφορους δημιουργικούς τρόπους. Είναι σαν έχεις ένα σχοινί και να το στριφογυρίζεις μέσα σ’έναν κύκλο. Έτσι και εγώ με την εικόνα, είναι σαν να την τροποποιώ τραβώντας το σκοινί και κάνοντας διάφορα πειράματα, την επεκτείνω, την λυγίζω, σαν να έχω δηλαδή ένα σκοινί 35 μέτρων και να το μαζεύω στα 19 μέτρα, διατηρώντας την ελαστικότητά του.

Ο Jones, επίσης, λέει ότι η κάθε λήψη που βλέπουμε στο βίντεο, έχει υποστεί 10 – 15 προσαρμογές. Επίσης, έχουν μπει σε γκρουπ από 1-4 λήψεις, χάρη συντομίας.

Εδώ, μπορείτε να δείτε κάποιες λήψεις, πριν την επεξεργασία των λήψεων και μετά, όπως φαίνονται στο βίντεο:

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η ταινία είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, που ονομάζεται “The House on Pine Street”.