Ο Sean Penn, ο παραλήπτης του φετινού τιμητικού βραβείου Cesar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Sean Penn, ο παραλήπτης του φετινού τιμητικού βραβείου Cesar

Ειδήσεις | 28-1-2015 |

Η Γαλλική ακαδημία κινηματογράφου, αποφάσισε φέτος να τιμήσει για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο τον Sean Penn, στην 4οη απονομή των βραβείων Cesar, pπου θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι στις 20 Φεβρουαρίου.  

“Ένας μυθικός ηθοποιός, ακτιβιστής και ένας εξαιρετικό σκηνοθέτης, ο Sean Penn είναι μία μοναδική μορφή του Αμερικανικού σινεμά. Ένας ζωντανός θρύλος”, γράφει η επίσημη ανακοίνωση της ακαδημίας, η οποία είναι η αντίστοιχη της Αμερικανικής. 

Ο Penn πάντα ήταν αγαπημένος στη Γαλλία. Όταν ο Nick Cassavetes σκηνοθέτησε το “She’s So Lovely”, ο Penn κέρδισε το πρώτο βραβείο ερμηνείας στις Κάννες, η τελευταία σκηνοθετική του δουλειά, “Into the Wild” ήταν από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της Γαλλίας, και ο ίδιος ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ Καννών του 2008. 

Η επόμενη δουλειά του Penn, ο οποίος έχει βραβευθεί δύο φορές με oscar, για τα “Mystic River” και “Milk”, θα είναι το “Gunman”, σε σκηνοθεσία του Γάλλου, Pierre Morel, και πρόσφατα ολοκλήρωσε την επόμενη σκηνοθετική του δουλειά, το “The Last Face”, με τους Charlize Theron (ω, τι έκπληξη)Javier Bardem και Adèle Exarchopoulos. 

Προηγούμενοι παραλήπτες του τιμητικού βραβείου έχουν υπάρξει οι Clint Eastwood, Meryl Streep, Dustin Hoffman και Kate Winslet.

Διαβάστε περισσότερα για: ,