Κινδυνεύει η Berlinale από Βορειοκορεάτικη τρομοκρατία; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κινδυνεύει η Berlinale από Βορειοκορεάτικη τρομοκρατία;

Ειδήσεις | 26-1-2015 |

Την Τετάρτη η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είχε διαγγείλλει, ότι η προβολή της ταινίας (ή αλλιώς της πιο δημοφιλούς καυτής πατάτας για τη σαιζόν) “Τhe Interview” στην επικείμενη Berlinale θα λειτουργούσε ενθαρρυντικά για την προώθηση της τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι εκ μέρους του φεστιβάλ δεν είχε γίνει κανένας προγραμματισμός για τη συγκεκριμένη προβολή.

Ο Dieter Kosslick, επικεφαλής του φεστιβάλ, συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη πρέσβη στο Βερολίνο την Πέμπτη εξηγώντας του ότι το φεστιβάλ ουδέποτε προγραμμάτισε προβολή της ταινίας “The Interview“. Ο πρέσβης το κατανόησε και πλέον ελπίζουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Η παρεξήγηση ίσως προκλήθηκε εξ αιτίας του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη ταινία θα βγει στις γερμανικές αίθουσες στις 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ίδια μέρα με αυτήν της έναρξης της Berlinale.

Για του λόγου το αληθές, οι δηλώσεις της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας που ήρθαν στο φως την Τετάρτη είχαν ως εξής: ” Η προβολή της ταινίας αυτής, η οποία αποτελεί πλήγμα για την αξιοπρέπεια της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας και υποκινεί ανοιχτά τρομοκρατία που τρέφεται από το αμερικανικό κράτος, δεν έχει καμία σχέση με την ‘ελευθερία της έκφρασης’ που διατρανώνει η Γερμανία. Είναι μια κατάφωρα προκλητική ενέργεια για την τρομοκρατία, που έρχεται σε αντίφαση με τους σκοπούς και τη φύση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου. Οι Η.Π.Α. και η Γερμανία θα έπρεπε να σταματήσουν αμέσως τη φάρσα των προβολών αυτής της αντι-βορειοκορεάτικης ταινίας και δη στο φεστιβάλ. Τόσο αυτοί που επιχειρούν τρομοκρατικές ενέργειες και διαπράττουν πολιτικά υποκινούμενη προβοκάτσια όσο και αυτοί που παίρνουν το μέρος τους παραβιάζοντας την υπεροχή και την αξιοπρέπεια της Βόρειας Κορέας αποκλείεται να διαφύγουν ανηλεούς τιμωρίας”.

UPDATE:  Λύθηκε τελικά η παρεξήγηση σχετικά με το  ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνο.

 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,