Κατά τη διανομή του DVD του Pride αφαιρέθηκαν αναφορές στην ομοφυλοφιλία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κατά τη διανομή του DVD του Pride αφαιρέθηκαν αναφορές στην ομοφυλοφιλία

Ειδήσεις | 8-1-2015 |

Η ταινία Pride, που κυκλοφόρησε το 2014, ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες στο φεστιβάλ Καννών και αυτό φάνηκε τόσο στις εισπράξεις της όσο στην αποδοχή των κριτικών. Ακόμη, στα British Independent Film Awards κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερου Β’ ανδρικού αλλά και Β’ γυναικείου ρόλου. Κανείς δεν θα φανταζόταν ότι μία ταινία που σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία πριν ακόμη κυκλοφορήσει κανονικά στους κινηματογράφους. Ωστόσο, όταν η εταιρία διανομής CBS Films, αποφάσισε να την κυκλοφορήσει περιορισμένα, στις 26 Σεπτεμβρίου η απήχηση ήταν μηδαμινή.

Το Pride ήταν από τις ταινίες που επιλέχτηκαν σαν καλύτερες της χρονιάς από τους Cinefreaks! 

Με την κυκλοφορία του DVD στις Η.Π.Α, στις 23 Δεκεμβρίου, δεν υπήρχε καμία αναφορά στην ομοφυλοφιλία. Γεγονός ιδιαίτερα παράξενο μιάς και η ταινία βασίζεται στην ιστορία των Λ.Ο.Α.Τ ακτιβιστών που αγωνίζονταν κατά της σκληρής πολιτικής της Μάργκαρετ Θάτσερ, την δεκαετία του ’80.

Το κανάλι BBC, ερεύνησε περαιτέρω το θέμα και προσέγγισε την εταιρία διανομής της ταινίας, η οποία δεν έκανε κάποια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ben Robert, διευθυντή της BFI Film Fund, το γεγονός ότι η CBS Films θέλησε να περάσει ο θεματικός άξονας της ταινίας απαρατήρητος, προκειμένου να υπάρχουν όσο πιο πολλά έσοδα είναι δυνατό, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν μας.