Οι ταινίες του Tarkovsky δωρεάν online - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες του Tarkovsky δωρεάν online

Ειδήσεις | 6-1-2015 |

Αναμφίβολα ο Andrei Tarkovsky είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του εικοστού αιώνα. Αν ο Eisenstein δημιουργεί τον ρωσικό κινηματογράφο, ο Tarkovsky τον καθιερώνει κάνοντας τον πιο εξωστρεφή, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου κοινού. Με μόλις εφτά ταινίες μεγάλου μήκους καταφέρνει να αφήσει το σημάδι του στην έβδομη τέχνη, να αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις και να επηρεάσει άλλα τεράστια ονόματα του κινηματογράφου όπως ο Bergman και ο Kurosawa.
Τα έργα του βρίσκονται μετέωρα ανάμεσα στο ρεαλισμό και στο μεταφυσικό, με μνήμες και όνειρα να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ίδιος ονόμασε την προσέγγιση του “γλυπτική του χρόνου”, θεωρώντας την έβδομη τέχνη μια προσπάθεια απόδοσης της αληθινής ανθρώπινης εμπειρίας του χρόνου. Αυτό τον σκοπό ακριβώς εξυπηρετούν και τα μακριά και μεγάλα πλάνα και ο αργός ρυθμός, που τόσο έχουν χαρακτηρίσει τη δουλειά του. Πολλοί θα τον κατατάξουν στον ποιητικό ή συμβολικό κινηματογράφο, ο ίδιος όμως δε θα συμφωνήσει ποτέ με αυτή την κατηγοριοποίηση.
Ο Tarkovsky έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 1986, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο, το οποίο τώρα μπορείτε να απολαύσετε online με αγγλικούς υπότιτλους, εκτός από τη Θυσία, η οποία ωστόσο είναι εύκολο να βρεθεί.

Δείτε τις εδώ.