Η σκηνοθέτης του "Selma", ετοιμάζει ερωτική ιστορία με φόντο τον τυφώνα Κατρίνα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η σκηνοθέτης του “Selma”, ετοιμάζει ερωτική ιστορία με φόντο τον τυφώνα Κατρίνα

Ειδήσεις | 28-1-2015 |

Η Ava DuVernay, της οποίας το “Selma” είναι υποψήφιο στα επερχόμενα Oscar, ετοιμάζει ταινία σχετικά με τον θανατηφόρο τυφώνα του 2005. 

Το Variety μεταδίδει ότι η ατιτλοφόρητη ακόμα ταινία, θα έχει ως κεντρικό θέμα μία ερωτική ιστορία και έναν μυστήριο φόνο, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο  David Oyelowo, ο Άγγλος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Martin Luther King Jr στο Selma, με την DuVernay να γράφει, να σκηνοθετεί και να κρατά και την παραγωγή της ταινίας. Η ίδια δηλώνει: “Η ιστορία που μας ενδιαφέρει, θα εξερευνήσει την πολυπλοκότητα των σχέσεων σε στιγμές χάους, και το χάος το ίδιο. Ανυπομονώ για το ταξίδι.”

Ο Jeff King, ένας από τους παραγωγούς συμπληρώνει: “Ο τυφώνας Κατρίνα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά γεγονότα του καιρού μας. Η Ava DuVernay απέδειξε ότι έχει μεγάλη ικανότητα στα να προβάλει την οικειότητα και το μέγεθος μεγάλων γεγονότων”. 

Η ταινία θα είναι η τρίτη συνεργασία της DuVernay, με τον Oyelowo, με πρώτη να είναι το “Middle of Nowhere”, ταινία που της χάρισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Sundance το 2012. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων, αλλά αναμένονται κάποια στιγμή μετά την Άνοιξη του 2015. 

Ενώ το Selma είναι υποψήφιο για καλύτερη ταινία, η απουσία της ταινίας από τις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Ανδρικής Ερμηνείας, έχουν προκαλέσει την αντίδραση του κοινού. 

Διαβάστε περισσότερα για: ,