Η κόρη του ζεύγους Keane δηλώνει δυσαρεστημένη με το "Big Eyes" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η κόρη του ζεύγους Keane δηλώνει δυσαρεστημένη με το “Big Eyes”

Ειδήσεις | 3-1-2015 |

Η νέα ταινία του Tim Burton, το “Big Eyes (διαβάστε την κριτική μας εδώ) αφηγείται την ιστορία της καλλιτέχνιδας Margaret Keane και του συζύγου της Walter, ο οποίος βάσει της ταινίας καρπώθηκε την δουλειά της συζύγου του, τους πίνακες με τα παιδιά με τα πολύ μεγάλα μάτια. Αυτή την εκδοχή είδαμε στην ταινία, την οποία μπορεί να διασταυρώσει η Margaret, η οποία ζει ακόμα, σε αντίθεση με τον Walter που πέθανε πριν από 15 χρόνια.

Οι παραγωγοί της ταινίας θέλησαν να μάθουν εκ των έσω την ιστορία. Όταν όμως όλες οι προσπάθειες διασταύρωσης των πληροφοριών με την οικογένεια έπεσαν στο κενό, εκείνοι αποφάσισαν να παρουσιάσουν την ιστορία όπως αυτή έγινε γνωστή στα μέσα.

Πάντως μην μπείτε στο bigeyesfilm.com αν θελήσετε περισσότερες πληροφορίες, καθώς το URL ανήκει στην Susan Hale Keane, κόρη του Walter από τον πρώτο του γάμο, η οποία χρησιμοποιεί τον ιστότοπο για να πει μία διαφορετική ιστορία.

Η ίδια δηλώνει πως σε αντίθεση με όσα προβάλλονται στην ταινία, ο ιθύνων νους πίσω από του πίνακες ήταν ο πατέρας της, του οποίου η ιδέα για τα μεγάλα μάτια υπήρξε πριν καν τον γάμο του με την Margaret, έστω κι αν η ίδια ζωγράφιζε πρακτικά τους πίνακες. Η υπόθεση έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια, όπου όταν ο δικαστής ζήτησε από τους αντίδικους να ζωγραφίσουν έναν πίνακα, για να αποφανθεί περί δικαίου ή αδίκου. Ο Walter επικαλέστηκε τραυματισμό στο χέρι και δεν θέλησε να συμμετέχει σε αυτό.

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της Susan Hale εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,