"Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν είναι ήρωες" λέει ο Michael Moore - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν είναι ήρωες” λέει ο Michael Moore

Ειδήσεις | 21-1-2015 |

Η ταινία του Clint Eastwood, American Sniper, με τον Bradley Cooper έχει αρκετές! υποψηφιότητες στα Όσκαρ και επίσης, μετά τις ανακοινώσεις της Ακαδημίας οι εισπράξεις εκτοξεύθηκαν. Υπάρχει, όμως, ο Michael Moore, ο πολύ καλός δημιουργός ντοκιμαντέρ που θεωρεί ότι η ταινία αυτή είναι σάπια. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, τον λογαριασμό του στο Twitter για να εκφραστεί σχετικά: “Ο θείος μου σκοτώθηκε στον Β’ΠΠ από ελεύθερο σκοπευτή. Μας μάθανε ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές είναι δειλοί. Θα σε πυροβολήσουν στην πλάτη. Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν είναι ήρωες και δη αυτοί που είναι εισβολείς.”

Ο κ. Moore κατακρίνει την ταινία όχι όμως για την ίδια την ταινία αλλά προφανώς γιατί εξωραΐζει την εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων σε τρίτες χώρες και φυσικά τον ρόλο ενός ελεύθερου σκοπευτή που ακόμα και για συνθήκες πολέμου είναι ένα στοιχείο μιας πολεμικής μηχανής όχι τόσο αποδεκτό για προφανείς λόγους.

Αρκετοί από τους Αμερικάνους που απάντησαν στο σχόλιο του επιδοκιμάζοντας την ταινία, έγραψαν τον τίτλο της ανορθόγραφα, και φυσικά δεν είναι και κανένας δύσκολος τίτλος. Βέβαια, τα σχόλια δεν περιορίστηκαν μόνο σ’αυτούς αφού το θέμα είναι μείζον για την αμερικάνικη κοινωνία και οι απόψεις όλων περιέχουν διαφορετικές θέσεις.

Μετά από μεγάλη συζήτηση στο twitter επανήλθε:

για να συνεχίσει και άλλο, μιλώντας καθαρά για την ταινία:

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,