Η Amazon μπαίνει δυναμικά στη μάχη της παραγωγής - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Amazon μπαίνει δυναμικά στη μάχη της παραγωγής

Ειδήσεις | 30-1-2015 |

Η Amazon Studios ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει παραγωγές και να αποκτήσει πρωτότυπες ταινίες, τις οποίες θα διανείμει η ίδια στους κινηματογράφους, μαζί με την δική της πλατφόρμα, το Amazon Prime Instant Video, από φέτος κιόλας.  

Ο παραγωγός Ted Hope θα είναι πίσω από το δημιουργικό τμήμα, το “Amazon Original Movies”. Ο ίδιος έχει πολλές φορές τοποθετηθεί σχετικά με το πως πρέπει να παράγονται οι ανεξάρτητες ταινίες, και είναι επίσης συνιδρυτής της “Good Machine”, εταιρείας που ευθύνεται για τα “Eat Drink Man Woman” και “Crouching Tiger, Hidden Dragon.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Amazon αναμένεται να παράγει 12 ταινίες τον χρόνο, κυρίως ανεξάρτητες παραγωγές, με budget από 5 έως 25 εκατομμύρια, ανά τίτλο. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο “Prime Instant Video” στις Η.Π.Α, 4 με 8 εβδομάδες μετά την κινηματογραφίκη τους προβολή, σε αντίθεση με την τωρινή κατάσταση που απαιτεί διάστημα ενός χρόνου. 

Η κίνηση της Amazon έρχεται μετά την αντίστοιχη του Netflix, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο στις παραγωγές με το sequel του “Τίγρης και Δράκος”, το οποίο θα βγει ταυτόχρονα στην πλατφόρμα της και στους κινηματογράφους, μία συνεργασία του site με τις Weinstein Co. και IMAX.

“Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε την παραγωγικότητά μας στις ταινίες,” δήλωσε ο πρόεδρος της Amazon Studios, Roy Price. “Όχι μόνο θα φέρουμε στους συνδρομητές του Prime Instant Video συναρπαστικές, μοναδικές και αποκλειστικές ταινίες αμέσως μετά την έξοδό τους στις αίθουσες, αλλά ελπίζουμε αυτό το πρόγραμμα να ωφελήσει τους κινηματογραφιστές, οι οποίοι συχνά παλεύουν για να βρουν κοινό για τις καινούριες ιδέες τους”.  

Η ερώτηση κλειδί που προκύπτει από την απόφαση της Amazon, είναι αν το παράθυρο των 4 έως 8 εβδομάδων είναι ικανό να πείσει τους κινηματογράφους να φιλοξενούν τις ταινίες. Οι περισσότερες αίθουσες θεωρούν λογικότερο το διάστημα των 90 ημερών ως πιο εφικτό. Οι μεγαλύτερες αλυσίδες multiplex πάντως, έχουν ήδη αρνηθεί να προβάλουν το “Τίγρης και Δράκος 2”, λόγω ταυτόχρονης εξόδου σε αίθουσες και ψηφιακά. 

Όπως και το Netflix, έτσι και η Amazon Studios έχει ξεκινήσει και τηλεοπτικές σειρές, όπως το βραβευμένο με χρυσή σφαίρα “Transparent”.

Μέσα στον προηγούμενο χρόνο πάντως, κινηματογραφιστές όπως οι Woody Allen, Steven Soderbergh, Marc Forster, David Gordon Green και Whit Stillman έχουν ήδη υπογράψει συνεργασίες με την Amazon. 

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,