Χρηματιστές δηλώνουν: Οι online πωλήσεις του "The Interview" δεν θα επηρεάσουν τις θεατρικές εισπράξεις του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Χρηματιστές δηλώνουν: Οι online πωλήσεις του “The Interview” δεν θα επηρεάσουν τις θεατρικές εισπράξεις του

Ειδήσεις | 3-1-2015 |

Και ακόμα ο θόρυβος για την ταινία δεν έχει σταματήσει, αλλά πλέον έχουμε και άλλα δεδομένα.

Η ταινία έχει κάνει εισπράξεις μέχρι στιγμής 15 εκατομμυρίων σε online πωλήσεις, και 2.8 εκατομμυρίων στις αίθουσες.

Αναλυτές ισχυρίζονται ότι αυτά τα δεδομένα δεν είναι ικανά για να αλλάξουν τον τρόπο διανομής των ταινιών. Τα φαινόμενο του “The Interview” αναφέρουν ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό, και ότι το μοντέλο της ψηφιακής διανομής θα λειτουργήσει μόνο για low budget ανεξάρτητες παραγωγές. 

Η Sony Pictures πάντως μόνο χαμένη μπορεί να θεωρηθεί από όλη αυτή την ιστορία. Η ενοικίαση της ταινίας στις ΗΠΑ κοστίζει 5,99 δολάρια, και η αγορά της 14,99, και μιλάμε πάντα για ψηφιακές κόπιες. Με δεδομένο όμως ότι μία οικιακή προβολή μπορεί να έχει και περισσότερους από έναν θεατές, αυτό σημαίνει πολύ λιγότερα εισιτήρια σε κανονική προβολή. 

Εκπρόσωπος της Benchmark Co, ο Mike Hickey δηλώνει: “To ψηφιακό τέχνασμα της Sony, είναι άσχετο σχετικά με το debate της κινηματογραφικής εξόδου των ταινιών. Οι ψηφιακές πωλήσεις φούσκωσαν από τα media, και οι κινηματογραφικές αίθουσες επωφελήθηκαν από τον Αμερικανικό πατριωτισμό την περίοδο των γιορτών. Μία αντίστοιχη κατάσταση ίσως να την διαχειριστούν διαφορετικά. Κινηματογράφοι και στούντιο έχουν αρκετό χρόνο να δημιουργήσουν ένα σχέδιο δράσης για παν ενδεχόμενο”.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που θεωρεί ότι η Sony εκμεταλλεύτηκε την όλη φασαρία για να πουλήσει, μία ταινία που μέχρι στιγμής η κριτική την θέλει από μέτρια έως κακή. 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,