Η χαμένη ταινία του Ed Wood στο Alamo Drafthouse του Austin - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η χαμένη ταινία του Ed Wood στο Alamo Drafthouse του Austin

Ειδήσεις | 21-1-2015 |

Η χαμένη ταινία του Ed Wood,  “The Cocktail Hostesses,” άφαντη για 40 χρόνια, θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη αυτό το σαββατοκύριακο, στο Alamo Drafthouse Ritz στο Austin του Texas, ως μέρος του προγράμματος του κινηματογράφου  “AGFA Discoveries”. O Wood, ο οποίος έγινε διάσημος για τη κλασική cult ταινία “Plan 9 From Outer Space”, ήταν το βασικό θέμα του Tim Burton, στη βιογραφική ταινία “Ed Wood”. Στην ταινία, τον υποδυόταν ο Johnny Depp.

  Το Alamo Drafthouse προβάλλει ένα μεγάλο αριθμό ταινιών από το Αμερικανικό Αρχείο Ταινιών ( American Genre Film Archive – AGFA), ταινίες τρόμου και ταινίες exploitation (χαμηλού budget και ίσως ποιότητας, σαν τα λεγόμενα B-movies). Ο κινηματογράφος, περιστασιακά, διοργανώνει “Reel One Parties,” ουσιαστικά συνεδρίες έρευνας του κοινού, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συντονιστές παρουσιάζουν την πρώτη μπομπίνα, (γύρω στα 20 λεπτά), μίας άγνωστης ταινίας στην μεγάλη οθόνη, για να προσδιορίσουν τον ακριβή τίτλο, τον χρόνο και την κατάσταση της κόπιας. Από μία παρόμοια έρευνα που διεξάχθηκε πέρυσι το 2014, οι συντονιστές του Alamo  Laird Jimenez και Joe Ziemba, ξεχώρισαν 5 ταινίες για να παρουσιαστούν τον Ιανουάριο στην μεγάλη οθόνη.

Παρακάτω, θα δείτε 5 επιλογές που θα παιχτούν στο  Alamo Drafthouse, με μία μικρή περίληψη για το καθένα:

“The Cocktail Hostesses” (1973)

Ο Ed Wood ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, ήταν συγγραφέας εκατοντάδων διηγημάτων, ο κουβαλητής του φέρετρου του Bela Lugosi στην κηδεία του! καθώς και ένας αρκετά κακόφημος σκηνοθέτης, μιας και μας έχει αφήσει ταινίες εξαιρετικά σουρεαλιστικές και ταυτόχρονα μοναδικές, συμπεριλαμβανομένου και του απίστευτα ξέφρενου  “Plan 9 From Outer Space.” Μετά από όλα αυτά, ο Wood πέρασε τη δεκαετία του 1970, απορροφημένος στο να γυρίζει και να ασχολείται με τις exploitation ταινίες. Παρόλο που πολλές από τις sex ταινίες του έχουν βρεθεί, κάποιες, όπως το  “The Cocktail Hostesses,” βρέθηκαν και παρουσιάζονται στο κοινό, μόλις τον τελευταίο καιρό.  (Joe Ziemba)

“Bad Girls for the Boys” (1966)

Σε αυτή την λεγόμενη “nudie cutie” ταινία,(χαμηλού προϋπολογισμού που περιλάμβανε πολύ γυμνό), παρακολουθούμε μία ξέφρενη εργένισσα και έναν δυσαρεστημένο σύζυγο που προσπαθούν να ξεφύγουν από αντίστοιχα προβλήματα που έχουν με το σεξ.

Στην εποχή προ βίντεο, η ταινία διανεμήθηκε αρχικά το 1966 και έπειτα το 1971, αλλά εξαφανίστηκε και αποσύρθηκε από τις αίθουσες, επειδή χαρακτηρίστηκε ως σκληρή πορνογραφική ταινία , αντικαθιστώντας  και παραμερίζοντας όλα τα υπόλοιπα είδη ταινιών πορνό, τα επόμενα χρόνια. (Laird Jimenez)

get-rolling-poster

“Get Rollin'” (1980)

Αυτή η ταινία ακολουθεί μία χούφτα Νεοϋορκέζων , οι οποίοι είναι νεκροί αλλά αποφασισμένοι να γίνουν σταρ και να ασχοληθούν με την disco, σε μία ταινία που είναι γυρισμένη με αρκετά ασαφές θέμα και με έναν θα λέγαμε ντοκιμαντερίστικο τρόπο, αλλά που περιέχει κάποιες σκηνές που είναι σκηνοθετημένες με πολύ προφανή στοιχεία και αρκετά οδυνηρές για τον θεατή.  (Laird Jimenez)

“Hard Women” (1970) aka “Perrak”

Ο παραγωγός Sam Sherman, ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές των ταινιών exploitation, ο οποίος μέσω της εταιρίας του, την  Independent-International Pictures αγόρασε, ξαναονόμασε και μεταγλώττισε αυτή τη γερμανική ταινία μυστηρίου, για να προβληθεί στις ΗΠΑ.

O Sherman, εντυπωσιάστηκε από τον φιλήδονο και δύσκολο κόσμο της πορνείας των τρανσέξουαλ και από τις σύντομες αλλά ωμές σκηνές βίας, για τις οποίες, γνώστες του θέματος, όπως ο  Quentin Tarantino , αναγνωρίζουν την τεχνική του μαέστρου των θρίλερ, του σκηνοθέτη του 1960,  Alfred Vohrer.

Η ταινία, λόγω της επιτυχίας της, γυρίστηκε και σε σειρά, αλλά ξαναβγήκε στην επιφάνεια όταν έγινε γνωστό, πως ο πρωταγωνιστής της Horst Trappert, υπηρετούσε σε μία μονάδα των ελίτ των SS, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! (Laird Jimenez)

“Getting High” (1971)
aka Loving and LaughingΈνα σπάνιο φιλμάκι 33 χλιοστών, δείγμα του γκρουπ του Κεμπέκ που ασχολούνταν με τα sexploitations, μεταγλωττισμένο στα αγγλικά και με νέο τίτλο, μας αφηγείται την ιστορία ενός πλούσιου παιδιού που πάει να ζήσει σ’ένα κοινόβιο χίπηδων. Είναι μία ανόητη ταινία, με πολύ γυμνό, λίγο σεξ, η οποία μας μεταφέρει σαν μέσω μίας χρονοκάψουλας, στον κόσμο των χίπηδων και στο καναδέζικο sexploitation. Δεν υπάρχει διαθέσιμο σε βίντεο στις ΗΠΑ. (Laird Jimenez)