4 ώρες, η πραγματική διάρκεια της τριλογίας του Hobbit - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

4 ώρες, η πραγματική διάρκεια της τριλογίας του Hobbit

Ειδήσεις | 26-1-2015 |

H τριλογία του Peter Jackson, The Hobbit είναι τεράστια και ίσως περιττή. Το ξέρουμε ήδη. Πολλοί νόμιζαν ότι ένα βιβλίο 300 σελίδων δεν μπορεί να γίνει κινηματογραφική μεταφορά 9 ωρών, αλλά μπρος στην τριλογία, τι ειν’ το άστοχο. Ίσως να μπορούσε να γίνει αξιόλογη, αλλά η επιλογή τραγουδιών, οι έρωτες και οι εκτενής σκηνές μάχης, μόνό κούραση μας προσέφεραν. Κυρίως γιατί δεν υπήρχαν καν σαν υλικό στο βιβλίο. 

Ένας fan με το όνομα, Tolkieneditor πήρε και τις τρεις ταινίες, αφαίρεσε όλα τα στοιχεία που δεν αναφέρονταν στο βιβλίο, ονόμασε το υλικό του The Hobbit: The Tolkien Edit, και διαπίστωσε πως οι 9 ώρες, μειώθηκαν στις 4. Πως το κατάφερε αυτό; 

– Όλη η περιπέτεια του Gandalf, στο Dol Guldor αφαιρέθηκε. Αυτό σημαίνει ότι οι Galadriel, Saruman και Radagast δεν υπάρχουν στην ταινία. Αντίθετα, ο Gandalf πηγαίνει σε μία επείγουσα μυστική αποστολή, πριν η ομάδα μπει στο Milkwood, και επιστρέφει πριν την επιδρομή στο Lonely Mountain.

– Το απόλυτα κουραστικό ερωτικό τρίγωνο των Tauriel-Legolas-Kili απουσιάζει. Αν ξέρετε τον Tolkien, θα ξέρετε ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοια. 

– Ο Azog (το orc που κινεί τα νήματα), υπάρχει ακόμα αλλά εμφανίζεται μετά την εμφάνιση των Goblins και του Gollum.

– Ο πρόλογος με τους Bilbo και Frodo επίσης απουσιάζει. 

– Πολλές από τις σκηνές δράσης έχουν “στενέψει”, πολλά από τα αστεία των νάνων επίσης. Όπως στο παρακάτω βίντεο. Στην ταινία του Jackson παρακαλούσες να τελειώσει η σκηνή με τα βαρέλια στο ποτάμι. Στο νέο edit η σκηνή κρατάει 3 λεπτά και είναι πολύ καλύτερη: 

 

Το πόσο αχρείαστα ήταν πολλά πράγματα στην τριλογία, αποδεικνύεται από την επιλογή του Tolkien Estate, του οίκου διαχείρισης της περιουσίας του συγγραφέα, να σταματήσει πλήρως την συνεργασία του με τον Jackson και την Warner Bros. Βάλτε με το νου σας.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,