Το σκάνδαλο της Sony, έχει νέο θύμα την Jennifer Lawrence - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το σκάνδαλο της Sony, έχει νέο θύμα την Jennifer Lawrence

Ειδήσεις | 17-12-2014 |

Μπορεί να έχει πάρει Oscar, να είναι πρώτο όνομα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πήρε λιγότερα χρήματα από τους συμπρωταγωνιστές της στο American Hustle.

Από τα emails της Sony Pictures τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μάθαμε ότι η Jennifer Lawrence είχε μικρότερο ποσοστό στα κέρδη από τις εισπράξεις της ταινίας, σε σχέση με τους άντρες συμπρωταγωνιστές της, Bale και Cooper δηλαδή, αλλά και από τον σκηνοθέτη David O’Russell. 7% εκείνη, από 9% οι λοιποί. 

Το συγκεκριμένο mail είχε αποστολέα τον υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης της Columbia Pictures, Andrew Gumpert, και παραλήπτρια, ποια άλλη; , την Amy Pascal, αντιπρόεδρο της Sony Pictures Entertainment, η οποία φαίνεται να δέχεται τα περισσότερα πυρά του σκανδάλου.

Το mail έλεγε το εξής: “Δέχτηκα ένα επείγον τηλεφώνημα από τους warren/gretchen rush, που έλεγαν ότι είναι άδικο οι άντρες ηθοποιοί να παίρνουν 9% και η jennifer μόνο 7”, όπου Warren και Rush, οι νομικοί εκπρόσωποι της ηθοποιού. 

Το mail συνεχίζει:“Θα θυμάσαι ότι η Jennifer ήταν στο 5 (η amy ήταν και είναι στο 7) και ΕΜΕΙΣ προσθέσαμε ένα 2% για να την πάμε στο 7. Αν κάποιος πρέπει να ‘ανεβάσει’ την jennifer αυτή είναι η megan. ΑΛΛΑ νομίζω ότι amy και Jennifer είναι ένα, άρα αν ανέβει η  JL,ανεβαίνει και η AA.” Όπου “AA” και “Amy” αναφερόμαστε την Amy Adams, και όπου Megan, στη Megan Ellison, την επικεφαλής της Annapurna Pictures, συμπαραγωγό της ταινίας μαζί με την Columbia.

Τέλος ο Gumpert συμπληρώνει:”Οι υπάρχουσες συμφωνίες είναι: O’Russell: 9%; Cooper: 9%; Bale: 9%; [Jeremy] Renner: 9%; Lawrence: 7%; Adams: 7%.”

Η Pascal, η οποία φαίνεται να είναι το μόνο θύμα του σκανδάλου μέχρι στιγμής, το μόνο που απάντησε ήταν:”Υπάρχει αλήθεια εδώ”. 

Φαίνεται ότι το σκάνδαλο δεν έχει τελειωμό. Πριν την Lawrence, ένα νέο θύμα ήταν η σκηνοθέτης του “Selma”, καθώς η Pascal και ο παραγωγός Scott Rudin χαρακτηρίζουν την Ava DuVernay, θλιβερή.

Μέσα σε όλα, είχαμε και mails που κριτίκαραν αρκετές ταινίες, σαν φιλικά προσκείμενες στον Barack Obama, όπως τα 12 Years a Slave, The Butler και Django Unchained.

Πάντως μέχρι στιγμής, την καλύτερη αντίδραση σε όλα αυτά έχει ο Seth Rogen, του οποίου η τελευταία ταινία “The Interview”, σχετικά με την δολοφονία του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, ίσως να είναι η αιτία που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία.

“Όλοι κάνουν αυτό ακριβώς που ήθελαν οι εγκληματίες”, δήλωσε ο Rogen. Το hacking στην εταιρεία είχε και μία διαρροή που τον αφορούσε, καθώς μάθαμε ότι πληρώθηκε για το Interview, με 6 εκατομμύρια δολάρια. Για αυτό ο Rogen απαντά:”Είναι μεγάλο ποσό, αλλά δικαιολογείται από το ποσό που θα βγάλει η εταιρεία”. 

Άντε να δούμε πως θα τελειώσει όλη αυτή η ιστορία. Αν τελειώσει ποτέ…

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,