Τι απαντά ο Riddley Scott για την επιλογή του καστ του 'Exodus' - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τι απαντά ο Riddley Scott για την επιλογή του καστ του ‘Exodus’

Ειδήσεις | 8-12-2014 |

Από τότε που η διαφημιστική εκστρατεία για το Exodus: Gods and Kings έχει εξαπολύσει ένα μικρό αλλά όχι ασήμαντο κύμα αντιδράσεων , ως επί το πλείστον στο διαδίκτυο, σχετικά με το κάστ του Exodus του Ridley Scott. Ουσιαστικά, υπήρξαν καταγγελίες ότι η ταινία διαθέτει έλλειψη των εθνικών φορέων από την περιοχή, και αντ ‘αυτού στηρίζεται στην A-list ,σε μια ελίτ  ηθοποιών δηλαδή, στους ρόλους του Μωυσή, Ραμσή κλπ. Ενώ ο σκηνοθέτης φέρνει δειλά στην επιφάνεια  το ζήτημα κατά τη  διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες , ο Scott έχει γίνει πολύ πιο ειλικρινής σχετικά με το γιατί επέλεξε τους Christian Bale και Joel Edgerton αντί να πάρει αντιπροσωπευτικότερους για αυτούς τους ρόλους ηθοποιούς.

“Δεν μπορώ να κάνω μια ταινία αυτού του προϋπολογισμού (…) και να πω ότι πρωταγωνιστής μου είναι ο Mohammad και λοιπά και λοιπά,” δήλωσε  ο Scott στο Variety. “Απλώς θέλω τη χρηματοδότηση. Έτσι, το ερώτημα δεν τίθεται καν. “

Ακόμα και αν η δήλωση αυτή ακούγεται άγαρμπη και υλιστική και ρατσιστική ,μπορούμε να πούμε ότι έχει ένα δίκιο. Γνωρίζοντας ότι το Hollywood και τα blockbuster είναι μια ανταγωνιστική επιχείρηση, κατανοούμε γιατί επιλέγει τα ονόματα που επιλέγει. Παρόλα αυτά, είμαστε σίγουροι ότι τα σχόλια του Scott θα προκαλέσει περαιτέρω συζήτηση με την κυκλοφορία της ταινίας του.

Και εκεί που ο Scott κατάφερε να ξεφύγει έστω και λίγο απο τις κατηγορίες περί ρατσισμού, ήρθε ο Rupert Murdoch με τα απανωτά tweet του για να αποτελειώσει την κατάσταση και να εξοργίσει το κοινό ανεβάζοντας στο Tweeter διάφορα σχόλια όπως «Απο πότε οι Αιγύπτιοι δεν είναι λευκοί; Όλοι όσοι ξέρω είναι λευκοί», και λαμβάνοντας απαντήσεις όπως: «Σταμάτα να κάνεις tweets». Και με το δίκιο τους.