Τα 13 καλύτερα trailers του 2014 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα 13 καλύτερα trailers του 2014

Αφιερώματα | 22-12-2014 |

Τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα διαφήμισης. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ταινίες. Εκατομμύρια παίζονται, και πολλές φορές το πόσο καλά μπορεί να πάει μία ταινία καθορίζεται από το πόσο καλό είναι το trailer.

Καλό trailer δε σημαίνει πάντα καλή ταινία. Αλλά αυτό που θα μας πείσει να κάνουμε το δρομολόγιο μέχρι την σκοτεινή αίθουσα είναι το καλό το trailer.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα καλύτερα trailer για φέτος:

13. “Tomorrowland

Με λίγες μόνο σκηνές και με ένα συνεχόμενο σχεδόν πλάνο, κατάφερε να μας κάνει να θέλουμε να δούμε ξανά επιστημονική φαντασία. Με την αίσθηση ότι ίσως ξαναδούμε κάτι που να πλησιάζει “Στενές επαφές τρίτου τύπου”, και με George Clooney να εμφανίζεται, το trailer μας κάνει να ανυπομονούμε.

12. “Dear White People

Και ενώ πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με την διανομή ρόλων στο Hollywood, το trailer για την σάτιρα του Justin Simien, Dear White People” μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι η χιουμοριστική απάντηση στα ‘The Help,’ ‘The Blind Side’ και ‘The Butler’. Όσο έξυπνο, θέλουμε και όσο ιντριγκαδόρικο χρειάζεται.

11. “The Rover

Και εδώ είναι ένα από τα παραδείγματα του “καλό trailer, όχι και τόσο καλή ταινία. Η φωτογραφία είναι παρούσα και εδώ, και η ποιητική αίσθηση της ταινίας επίσης. Η ταινία βέβαια δεν είχε την απήχηση που έπρεπε από τις Κάννες μέχρι και σήμερα, αλλά το trailer μας προϊδεάζει για άλλα.

10. “Selma

150 δευτερόλεπτα από την ταινία της Ava DuVernay, Selma”,  ήταν αρκετά για να κάνουν την ταινία μία από τα απόλυτα must-see της περιόδου. Βέβαια μετά και την θέαση της ταινίας, όλοι μιλούν για ένα φαβορί των βραβείων. Αλλά πριν από αυτό, το trailer σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι ήδη φαβορί.

9. “Nightcrawler

Θα είναι αυτή η ταινία που θα δώσει oscar στον Gyllenhaal; Από εμάς, μακάρι. Όσο για το trailer, το πρώτο λεπτό χρησιμεύει στο να χτίσει τα 30 τελευταία δεύτερα. Εξαιρετική φωτογραφία, καταπληκτικός μονόλογος, ευτυχώς ανάλογα της ταινίας.

8. “Knight Of Cups

Η πιο πρόσφατη προσθήκη της λίστας, αλλά κατάφερε να κερδίσει επάξια την θέση του. Πάντα περιμένουμε με αγωνία τις δουλειές του Terrence Malick. Και πόσο μάλλον όταν ο δημιουργός επιστρέφει με Emmanuel Lubezki και Christian Bale.  Όμορφο όπως κάθε τι του Malick.

7. “Star Wars: The Force Awakens

Και μη μου πείτε ότι δεν το περιμένατε. Το trailer του The Force Awakensμπορεί να ήταν teaser, αλλά κάτι τα οχήματα, κάτι το νέο Light-Saber, ήταν μία απόδειξη ότι το ίντερνετ μπορεί να “σπάσει” με κάτι τόσο μικρο, αλλά απίστευτα κινηματογραφικό.

6. “American Sniper

Ένα καλό trailer πρέπει να σε βάζει στη θέση του πρωταγωνιστή. Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της νέας δουλειάς του Clint Eastwood, American Sniper”. Και μπορεί η ταινία να μην εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την προβολή της, αλλά το trailer με το πρόσωπο του Bradley Cooper, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα της λίστας.

5. “Gone Girl

Ίσως η ταινία που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη αυτή τη σεζόν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι το “Gone Girl” έχει διχάσει το κοινό. Άλλοι θεωρούν την ταινία την καλύτερη του Fincher. Άλλοι θεωρούν την ταινία χλιαρή, και απαγορευτική σε μέγεθος. Εμείς περιμένουμε να δούμε την Rosamund Pike, υποψήφια για oscar. Όσο για το trailer, όσο μυστικοπαθές θα έπρεπε.

4. “Under The Skin

Μέχρι να βγουν οι πρώτες περιλήψεις, κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει από το “Under The Skin”. Ένα trailer γεμάτο με τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίες, και με μία Scarlett Johansson, έτοιμη για όλα. Η μουσική βοηθά ακόμα περισσότερα στο μυστήριο. Αν μας άρεσε η ταινία ή όχι, άλλο θέμα.

3. “Interstellar

Το τελικό προϊόν αποδείχθηκε τελείως διαφορετικό από το παραπλανητικό (και ίσως παρά-πλανητικό) trailer του προηγούμενου Ιουλίου. Το “Interstellar” αποδείχθηκε διαφορετικό, αλλά με τον καλύτερο τρόπο. Το κλιπ ήταν σχεδόν τέλειο, και κατάφερε να διώξει την οποιαδήποτε αμφιβολία, για το αν πρέπει να δούμε την ταινία ή όχι.

2. “Inherent Vice

Και κάποια στιγμή φτάνει το trailer του “Inherent Vice”. Και μιλάμε για μία ταινία διασκευή του βιβλίου του Thomas Pynchon, του οποίου τη δουλειά αν έχετε διαβάσει, θα έχετε καταλάβει ότι δεν είναι και εύκολο στο να του κάνουν promo. Αλλά όταν μιλάς για ταινία του Paul Thomas Anderson, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους.

Από trailer και μόνο καταλαβαίνεις πως το “Mad Max:Fury Road“, θα είναι το blockbuster της επόμενης χρονιάς. Κάτι η σκηνοθεσία του George Miller, κάτι το πως εμφανίζεται στην οθόνη μας ο Tom Hardy,  κάνουν τα 2μιση λεπτά του trailer ταινία από μόνα τους.