Στρατιωτικός μηνύει τους παραγωγούς του "Citizenfour" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στρατιωτικός μηνύει τους παραγωγούς του “Citizenfour”

Ειδήσεις | 29-12-2014 |

Η είδηση σε τίτλο: Ένας στρατιωτικός του Αμερικανικού Στρατού μηνύει τους δημιουργούς του (μάλλον) οσκαρικού ντοκιμαντέρ για τον Edward Snowden και το σκάνδαλο της NSA με την αιτιολογία ότι οι παραγωγοί κερδίζουν από κλοπή και εκμετάλλευση χιλιάδων κρατικών εγγράφων.

Ο συνταξιούχος του πολεμικού ναυτικού Horace Edwards ισχυρίζεται ότι ακολουθεί την νομική οδό για χάρη του Αμερικανικού κοινού, ενάντια στους παραγωγούς του Citizenfour, στην σκηνοθέτιδα Laura Poitras και την Weinstein Company. Η ταινία προβάλει την συνάντηση μεταξύ της Poitras, των δημοσιογράφων Glenn Greenwald και Ewan Macaskill και του τότε πράκτορα της CIA, Snowden, στο Hong Kong, συνάντηση που οδήγησε στην δημοσιοποίηση άκρως απόρρητων εγγράφων σχετικά με την κατάχρηση εξουσίας της NSA, της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2013. 

Σύμφωνα με την μήνυση, η οποία κατατέθηκε στα δικαστήρια του Κάνσας, ο Edwards σκοπεύει να καταδικαστούν οι παραγωγοί ως υπεύθυνοι για πράγματα που είναι αντίθετα από το συμφέρον των Αμερικανών πολιτών αλλά και για στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εχθροί του κράτους. Στην μήνυση αναφέρεται:“Αυτή η μήνυση θα προσπαθήσει να φέρει ανακούφιση στο λαό, και να εναντιωθεί απέναντι σε αυτούς που κερδίζουν παριστάνοντας τους δημοσιογράφους, οι οποίοι αποφεύγουν τον νόμο και προδίδουν την χώρα”. 

Επίσης αναφέρεται και στις ενέργειες του Snowden, ο οποίος τώρα ζει στην Ρωσία, και τον κατηγορεί για αναξιοπιστία. Κατηγορεί και την Poitras, για υπόθαλψη του Snowden και χρήση των πληροφοριών του για προσωπικό κέρδος. 

Εμείς θα πούμε ένα ¨ΜΜΜΜΜΜΜάλιστα”, και θα πάμε παρακάτω. 

Διαβάστε περισσότερα για: ,