Στα σκαριά το Les anarchistes, η δεύτερη ταινία του Elie Wajeman με την Adele Exarchopoulos και τον Tahar Rahim - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στα σκαριά το Les anarchistes, η δεύτερη ταινία του Elie Wajeman με την Adele Exarchopoulos και τον Tahar Rahim

Ειδήσεις | 3-12-2014 |

Δύο χρόνια μετά το πολλά υποσχόμενο Alyah, ο σκηνοθέτης Elie Wajeman θα επιστρέψει-θριαμβευτικά ελπίζουμε-με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου.

Με έξυπνες θα λέγαμε επιλογές ηθοποιών, θα ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο του Les anarchistes. Στο κάστ  λοιπόν, συναντάμε  τον Tahar Rahim (βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου το 2009 και βραβείο  César Α’ ανδρικού ρόλου το 2010 για το «Α Prophet» ). Τον έχουμε συναντήσει επίσης στα «Loving Without Reason » , «The past» , «Grand Central», «Samba», και το The Cut του Fatih Akin.

Adèle Exarchopoulos - Blue Is the Warmest Colour

Τον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η πολύ ταλαντούχα Adèle Exarchopoulos ,την οποία γνωρίσαμε -και θαυμάσαμε φυσικα-στο «Blue is the warmest colour » ( βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Καννών και βραβείο César ως η πιο πολλά υποσχόμενη ηθοποιός για το 2014). ΗΑντέλ συμμετέχει στο «Insecure», το οποίο βρίσκεται στις γαλλικές , προς το παρον , αίθουσες. Το καστ θα συμπληρώσει ο Swann Arlaud , ο οποίος τράβηξε την προσοχή στo «Crawl», ο σκηνοθέτης Cedric Kahn( ο οποίος είναι και ηθοποιός , καθώς έκανε την εμφάνισή στα «Alyah» και « Tirez la langue , madmoiselle» ) , ο Guillame Gouix (υποψηφιότητα για βραβείο César ως ο πολλά υποσχόμενος ηθοποιός για το 2012 , με αφορμή τη συμμετοχή του στο «Jimmy Riviére» . Ήταν επίσης  ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην τηλεοπτική σειρά «The Returned».Συμμετέχουν επίσης οι Karim Leklou και Sarah Lepicard.

Με σενάριο του ίδιου του Elie Wajeman σε συνεργασία με την Gaëlle Macé , η ιστορία εκτυλίσσεται στο Παρίσι του 1899 , ένας ενωματάρχης ονόματι Jean Mayer ,όντας φτωχός και ορφανός,επιλέγεται για να εισχωρήσει σε μια ομάδα αναρχικών .Εκείνος το βλέπει σαν μια κίνηση να ξεσηκωθούν οι διάφορες τάξεις.Καθότι υποχρεωμένος να δίνει συνεχώς υποσχέσεις, γίνεται  όλο και πιο διχασμένος. Άπο τη μια μεταφέρει την αναφορά στην αστυνομία και απο την άλλη μέσα του ριζώνουν αισθήματα αλληλεγγύης και αδελφισμού.

Σε παραγωγή της Lola Gans για την «24 Mai Production» , το Les anarchistes σε συμπαραγωγή των France 2 Cinema  και Mars Films (η οποία εξασφάλισε τα γαλλικά και διεθνή δικαιώματα διανομής). Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 6 Φεβρουαρίου του 2015.