Περισσότερος θάνατος στις παιδικές ταινίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Περισσότερος θάνατος στις παιδικές ταινίες

Απόψεις, Ειδήσεις | 22-12-2014 |

Και σκέφτεσαι εσύ φίλε cinefreak που έχεις παιδιά:”Πρέπει το παιδί να δει μία ταινία”.

Αυτό όμως που δεν ξέρεις είναι ότι αναγκάζεις το παιδί σου να δει 2,5 φορές παραπάνω θάνατο, από ό,τι βλέπεις εσύ στις ταινίες για ενήλικες, όπως δηλώνει μία καινούρια έρευνα. 

Ερευνητές από το Λονδίνο και την Οττάβα, συνεργάστηκαν για μία έρευνα με τίτλο “Cartoons kill”, και βρήκαν ότι  τα 2 τρίτα των ταινιών κινουμένων σχεδίων που προορίζονται για παιδιά, περιέχουν θανάτους κεντρικών χαρακτήρων, σε αντίθεση με τις ταινίες ενηλίκων που περιέχουν τους μισούς σχεδόν.

Συνήθως οι χαρακτήρες πεθαίνουν στην αρχή των ταινιών. Στο “Finding Nemo”, η μαμά, πεθαίνει από ένα μπαρακούντα, στην πρώτη κιόλας σκηνή. Στον “Tarzan”, οι γονείς του παιδιού πεθαίνουν μετά από μόλις 4 λεπτά και 8 δεύτερα. 

Θυμάστε κάτι πιο σπαραξικάρδιο από το ακόλουθο;

“Ενώ θα έπρεπε να είναι η αβλαβής μορφή διασκέδασης που θα έπρεπε να είναι, οι παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων είναι γεμάτες με θάνατο και φόνους”, καταλήγει η έρευνα, η οποία συνέλεξε στοιχεία από τις 45 πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες, από την Χιονάτη του 1937, έως και το περσινό Frozen, με τους περισσότερους θανάτους να σημειώνονται από πτώσεις ή επιθέσεις ζώων. 

Οι ερευνητές προτρέπουν τους γονείς, να στηρίζουν και να συζητούν με τα παιδιά τους τις ταινίες που βλέπουν προκειμένου να αισθάνονται καλύτερα, και να καταλαβαίνουν πιο σφαιρικά τα νοήματα.

Επίσης προτείνουν σαν καλύτερο δείγμα κάθαρσης σε ταινία, το γεγονός ότι ο Simba στο “Lion King”, συγχωρεί τον Scar, για τον θάνατο του Mufasa. 

 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,