Ο Πούτιν, υπέρ του Αμερικανικού Κινηματογράφου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Πούτιν, υπέρ του Αμερικανικού Κινηματογράφου

Ειδήσεις | 2-12-2014 |

Ή αλλιώς ο Πούτιν είναι πονηρός, και αυτά που λέει, μάλλον τα εννοεί.

Πριν λίγο καιρό το Ρώσικο κοινοβούλιο έθεσε σε ψηφοφορία ψήφισμα σχετικά με την μείωση των αμερικανικών ταινιών στις αίθουσες της χώρας.

Τώρα όμως ο Vladimir Poutin έρχεται να δηλώσει την αντίθεσή του στο μέτρο:”Θα ήταν λάθος να στερήσουμε στους πολίτες αγαθά που θα τους άρεσε να έχουν. Εφαρμόζεται και για την βιομηχανία του κινηματογράφου. Θα ήταν ασύνετο να απορρίψουμε κάτι τόσο επικερδές. Οι Αμερικανοί είναι ταλαντούχοι και επιτυχημένοι άνθρωποι, και μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς”. Ναι τα είπε. Πιστέψτε τον.

Η κίνηση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση από την Κινηματογραφική Ένωση της Αμερικής, το σώμα που εκπροσωπεί τα κινηματογραφικά στούντιο και βάζει τα ηλικιακά όρια (αλλά και την λογοκρισία) στις ταινίες του Hollywood. Δήλωσε μέσω εκπροσώπου:”Οι προθέσεις του Vladimir Poutin είναι ευπρόσδεκτες. Για πολύ καιρό έχουμε καλές σχέσεις με τους Ρώσους κινηματογραφιστές, και μοιραζόμαστε το ίδιο ενδιαφέρον για μία υγιή τοπική αγορά”.

Οι Hollywood-ιανές ταινίες είναι δημοφιλέστατες στη Ρωσία. Φέτος στις 20 καλύτερες ταινίες εισπρακτικά στη χώρα, μόνο δύο είναι παραγωγές της Ρωσίας, με το “Transformers: Age of Extinction”, να είναι νούμερο 1.

Διαβάστε περισσότερα για: ,