Νομικά νέα από το Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νομικά νέα από το Hollywood

Ειδήσεις | 27-12-2014 |

Όπως κάθε βιομηχανία, έτσι και η βιομηχανία του θεάματος έχει ανάγκη πολλές φόρες από την διευθέτηση διαφορών μέσω της νομικής οδού. Η βιομηχανία θεάματος του Hollywood έχει υψηλά πρότυπα και φυσικά υψηλά ποσά αποζημίωσης προφανώς λόγω των πολύ πλούσιων συμβολαίων.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Octavia Spencer του Help κέρδισε τον δικαστικό αγώνα με την εταιρεία Sensa products όταν η τελευταία τερμάτισε αναίτια και πρόωρα την χορηγία της προς την ηθοποιό. Η κα. Spencer μήνυσε τον Αύγουστο την εταιρεία καθώς δεν της χορηγήθηκε το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό ύψους 700 χιλιάδων δολαρίων. Η εταιρεία επικαλέστηκε την δυσαρέσκεια της επειδή η ηθοποιός χρησιμοποιούσε το #spon για να προωθήσει τα προϊόντα μέσω των λογαριασμών της. Η κα. Spencer επιχειρηματολόγησε με επιτυχία ότι δεν ήταν υποχρεωμένη από το συμβόλαιο της να μην πράξει όπως έκανε και επίσης ότι από την δική της μεριά κάλυψε όλα τα προαπαιτούμενα, όπως να αδυνατίσει κατά 10 κιλά, να φωτογραφηθεί για τις “πριν και μετά” φωτογραφίες και να επιτρέψει την κυκλοφορία των φωτογραφιών στα περιοδικά. Η εταιρεία ανταπάντησε ότι υπήρχε δέσμευση από την ηθοποιό να μην ανεβάζει tweets χωρίς την έγκριση της και ότι απέτυχε να παραδώσει τις “πριν και μετά” φωτογραφίες. Βέβαια, στην τελευταία ακρόαση του δικαστηρίου οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν εμφανίστηκαν και το ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες δικαίωσε την ηθοποιό και της αξίωσε αποζημίωση ύψους 940 χιλιάδων δολαρίων. Το υπέρογκο αυτό πόσο μάλλον δεν θα καταβληθεί στην δικαιούχο λόγω αφερεγγυότητας της εταιρείας όμως αυτό που ήταν το σωστό και δίκαιο να γίνει έγινε όπως σχολίασε και ο δικηγόρος της ηθοποιού.

Όμως, δικαστικές περιπέτειες είχε και ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Michael Keaton με την εταιρεία παραγωγής της ταινίας Merry Gentleman με την οποία έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Η εταιρεία του έκανε μήνυση επειδή ο ηθοποιός άργησε να παραδώσει την final cut έκδοση της ταινίας και αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή της εταιρείας στην εκδοχή της ταινίας για το φεστιβάλ του Sundance το 2008. Η δικαίωση ήρθε όμως και για τον ηθοποιό αφού το δικαστήριο στο Ιλινόις απεφάνθη ότι η ταινία ορθώς προβλήθηκε στο φεστιβάλ, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, και ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός αντεπεξήλθε πλήρως στις υποχρεώσεις του εντός του χρονικού πλαισίου παρόλο και την μεγάλη διάρκεια της ταινίας (110′).

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,